Recomanacions de Sanitat per a les celebracions de Nit de Cap d’Any i Reis


Rebre les notícies de València Diari

 

La Conselleria de Sanitat ha enviat una carta als ajuntaments amb una sèrie de recomanacions de cara a les celebracions nadalenques dels pròxims dies com la nit de Cap d’Any o les cavalcades de Reis per frenar la propagació del virus.

Davant l’augment de la incidència i la circulació de la variant ómicron en tota la Comunitat Valenciana, el departament que dirigeix Ana Barceló suggereix a les administracions locals que autoritzen els actes o esdeveniments tenint en compte la incidència i la situació epidemiològica concreta dels municipis, així com que eviten aglomeracions i reforcen els mesures de prevenció.

A l’escrit expliquen que la situació a la Comunitat Valenciana en relació amb la pandèmia és d’un increment sostingut de la incidència, sent esta a 14 dies a data de 27 de desembre de 952,53, amb una ocupació de llits UCI Covid de 23,62%.

A més, assenyala que el nombre de casos diaris supera actualment el de les onades precedents d’este any, però que gràcies a l’impacte de la vacunació en amplis sectors de la població els casos simptomàtics són menors.

Recomanacions

 

1.- Reforçar els missatges sobre totes les mesures de prevenció:

Màscara: ús correcte de màscara tot el temps possible.

Mans: higiene de mans freqüent.

Manteniment de la distància física

Maximitzar ventilació i activitats a l’aire lliure

Minimitzar el nombre de contactes

2.- Recomanacions relatives a esdeveniments i celebracions amb concentració de persones i, en general, qualsevol esdeveniment, celebració popular, desfilada, espectacle o qualsevol acte similar:

Valorar la incidència del municipi i el risc que genera cada activitat, tenint en compte si aqueixa activitat afecta persones especialment vulnerables, si està prevista venda d’alcohol, si es realitza en interiors i la duració extensa de l’esdeveniment.

– Es recomana prendre mesures per reduir la possibilitat que es produïsquen aglomeracions als voltants del lloc on es desenvolupe l’activitat.

– Es recomana establir itineraris que garantisquen que no es produïsquen aglomeracions, essent modificats en qualsevol moment per complir esta finalitat.

– L’organització és recomanable que establisca les mesures de prevenció i control durant el desenvolupament de l’esdeveniment, com ara senyalització d’accessos i zones de pas, per evitar aglomeracions.

– Tant les persones assistents com la comitiva és recomanable es dissolga de manera progressiva i ordenada.

– Convé delimitar els espais destinats als espectadors per facilitar el compliment de la distància de seguretat i reduir el risc de formació d’aglomeracions.

– Es recomana delimitar la durada de l’esdeveniment amb l’objectiu de reduir la durada i la intensitat de les interaccions.

– És convenient comptar amb cartelleria amb les indicacions i difondre recomanacions per evitar que acudisquen a l’esdeveniment persones amb símptomes compatibles amb Covid-19.

Últimes notícies

Notícies relacionades

Activar notificacions D'acord No, gràcies