Els experts avisen de possibles restriccions per Nadal davant l'augment dels casos

L'evolució dels contagis de les dos pròximes setmanes seran molt determinants per decidir si aplicar mesures o no
Punt vacunació | GVA

Els contagis i la incidència a la Comunitat Valenciana continuen pujant setmana rere setmana, i després d'arribada de la Comunitat Valenciana nova variant ómicron, la cosa pot empitjorar. Este mateix dilluns la Conselleria de Sanitat ha notificat 2.863 nous casos de coronavirus (des de divendres passat), fet que suposa un augment de la incidència de 33 punts fins a situar-se la incidència acumulada en 209,85 casos per cada 100.000 habitants.

Per això, l'investigador de la Fundació de Recerca Sanitària Biomèdica de la Comunitat Valenciana i especialista en Medicina Preventiva i Salut Pública, Salvador Peiró, ha assegurat que “l'evolució de les dos pròximes setmanes seran molt determinants de les mesures o no que es puguen prendre cara Nadal”. Tot i que ha explicat que la situació "no es pot comparar amb la de l'any passat perquè els contagis estan per sota".

De la mateixa manera ha indicat que si continuen pujant els contagis "tocarà passar a grans", encara que ha descartat arribar a confinaments, si ha incidit en mesures menys dràstiques com tocs de queda o tancaments d'horaris i controls "com estem veient a altres països a Europa".

Així s'ha pronunciat este dilluns Peiró durant la roda de premsa de la I Jornada del Programa Valencià de Recerca Vacunal Covid-19, on a més ha assenyalat que “l'important és no tenir una idea preconcebuda de pensar que com que existeix un índex de vacunació del 80% no passarà res o el contrari. Cal mirar les dades, veure com van i segons com vagen caldrà anar prenent les decisions que s'hagen de prendre”.


Creixement sostingut

 

A més ha assenyalat que “tenim un creixement sostingut tant en transmissió com en ingressos com a UCI, però que és molt més lent en ingressos i UCI”. "Si acabem tenint molts casos, encara que menys que l'any passat, acabàrem tenint casos complicats" ha afirmat l'investigador.

El Doctor Peiró també ha explicat que la situació d'ingressos hospitalaris, ingressos UCI i morts que actualment té Espanya “no té res a veure amb l'any passat” i és gràcies “a la vacunació”. Ha destacat l'efectivitat de la vacuna a reduir la gravetat sobretot en més grans de 60 anys, on el 99% d'esta població està vacunada.

Els hospitals valencians tenen, actualment, 453 persones ingressades, 73 d'elles a l'UCI: 90 a la província de Castelló, 10 a UCI; 155 a la província d'Alacant, 29 d'elles a l'UCI; i 208 a la província de València, 34 a UCI.

També ha manifestat que "en estos moments cal prendre's seriosament les mesures que tenim com a distància, màscara o ventilació d'interiors" i que la implantació del passaport covid, que ha ratificat este mateix dilluns el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana "no treu les altres mesures".

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Madrid confirma el primer cas de la variant ómicron a Espanya" "Experts valencians sobre la variant ómicron: 'hem d'estar alerta, no alarmats'"