Salut Pública aprova la tercera dosi per a majors de 60 i personal sanitari

La Comissió de Salut Pública també ha aprovat el nou 'semàfor covid', però sense mesures d'aforament o horari

La Comissió de Salut Pública ha aprovat este dimarts la dosi de reforç de la vacuna contra el coronavirus per a les persones entre 60 i 69 anys i del personal sanitari i sociosanitari. Així ho ha anunciat la ministra de Sanitat, Carolina Darias, a la roda de premsa posterior a la reunió del Ministeri amb les comunitats autònomes.

“Ens sembla un pas molt important, protegir estes persones de manera individual, però, també, de manera col·lectiva, perquè protegint els sanitaris no només els estem protegint a ells, sinó que també estem protegint l'entorn col·lectiu on treballen”, ha defensat Darias.

Als grups que se us administrarà una tercera dosi rebran una dosi de Pfizer o mitjana de Moderna, també el grup de 60 a 69 anys que en gran mesura va rebre la doble dosi d'AstraZeneca o la monodosi de Janssen. La dosi de record es podrà administrar al cap de tres mesos de la darrera injecció.

En este punt ha recollit el “gran esforç” que estan realitzant les comunitats autònomes amb l'impuls a la vacunació amb dosis de reforç que, ja actualment supera el 50% de persones de més de 70 anys amb esta dosi addicional.

Així mateix, la Comissió també ha aprovat el nou 'semàfor covid', però sense les restriccions en relació a horaris i aforaments per a l'hostaleria i lleure nocturn com proposaven des del departament de Daria.


Nous indicadors vacunats i no vacunats

 

Per part seua, la secretària d'Estat de Sanitat, Silvia Calzón, ha anunciat la inclusió -tots els dijous, a l'informe Gestió Integral de la Vacunació (GIV)- de noves taules en què es pot observar la incidència del COVID-19 en persones vacunades en comparació de la població no vacunada, ja que "és fonamental posar en valor l'efecte de les vacunes", no només en infeccions, sinó pel que fa a infeccions greus, hospitalitzacions i morts.

En este sentit, la secretària d'Estat ha defensat la necessitat de continuar proporcionant informació que anime les persones que segueixen sense vacunar-se a fer-ho. Les taules oferiran la taxa d'infecció entre persones vacunades i no vacunades per grups d'edat. Així, per exemple, entre les persones de 60 a 69 anys vacunades, la IA se situa en 23, mentre que entre els no vacunats, la Incidència Acumulada puja fins a 181 casos per cada 100.000 habitants.

Com ha explicat la secretària d'Estat de Sanitat, les últimes 8 setmanes i fins al 14 de novembre, la Incidència Acumulada en les persones amb pauta completa de vacunació és molt menor que en les que no estan vacunades. A més, el risc d'infecció disminueix 8 cops, mentre que tenen un risc d'hospitalització 18 vegades menor i un risc 25 vegades menor de morir per esta malaltia.

Quant a hospitalitzacions i UCI, mentre que, en persones de 30 a 59 anys, la taxa en vacunats és de 0,4 per cada 100.000 vacunats, entre els no vacunats s'arriba a 3,9 en el període estudiat. La taxa de morts finalment entre persones de 60 a 79 anys vacunades és del 0,1 mentre que és 25 vegades més gran entre persones no vacunades. 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Pujada desorbitada de morts per coronavirus, amb 15 noves defuncions a la Comunitat" "Es dupliquen les sol·licituds per obtenir el certificat covid en la darrera setmana"