Sanitat començarà a vacunar sense cita prèvia a partir del dimarts 7 de setembre

La Consellera de Sanitat anuncia que es podrà acudir als 133 punts de vacunació massiva a la Comunitat Valenciana
Canvis en la vacunació un cop es passa la Covid | Àngel Ullate

La Consellera de Sanitat i Salut Pública, Ana Barceló, ha anunciat que a partir del pròxim 7 de setembre la Comunitat Valenciana començarà a vacunar sense cita prèvia a totes aquelles persones que ho requerisquen. Este procés "d'immunització oberta" es mantindrà fins al mes d'octubre, quan s'espera acabar amb la vacunació en grans espais tot i que es continuarà en els centres de salut.

Sanitat habilitarà els 133 punts de vacunació massiva repartits per tot el territori per avançar en el procés de vacunació que en paraules de la consellera "ja ha superat" l'objectiu de vacunar el 70% de la població abans del 9 d'octubre i "està a prop" d'arribar al 80% dels valencians i valencianes amb la pauta completa.

A més, Barceló ha explicat en la Comissió Permanent de les Corts que la caiguda de la incidència i l'avanç de la vacunació "obre la porta a un nou escenari" que permetrà la flexibilització de les mesures en vigor com el toc de queda i la limitació de les reunions socials amb una "desescalada prudent".


La Taula Interdepartamental per a la gestió del Covid-19 es reunirà dilluns que ve per decidir les noves restriccions que estaran en vigor en la Comunitat Valenciana per a les pròximes setmanes fins al mes d'octubre tal com va anunciar el president, Ximo Puig.52.000 persones no volen vacunar

 

D'altra banda, la consellera ha fet una crida especial a les més de 52.000 persones que han comunicat el seu rebuig a rebre la vacuna i els ha demanat insistentment que "es vacunen, si us plau" i que acudisquen "com més aviat a protegir-se i a protegir-nos".

Un total de 7,1 milions de dosis s'han administrat des de l'inici de la vacunació el 27 de desembre de 2020, de les que 3.627.458 persones ja tenen la pauta completa i un total de 3.972.313 persones una dosi de la vacuna contra el coronavirus.

Quant a la vacunació de l'alumnat ha explicat que els majors de 12 anys a la tornada de les classes "estaran protegits amb almenys una dosi" i "a les dos setmanes de l'inici s'arribarà al 80% dels escolars totalment protegits", i per això serà "un curs segur".

Barceló també ha repassat les xifres de coronavirus que colpegen a la Comunitat, la incidència acumulada tot i ser més baixa que en els dos últims mesos, encara està per sobre del risc mitjà amb 163 casos per cada 100.000 habitants. No obstant això, està 50 punts per sota de la incidència mitjana d'Espanya i se situa com una de les més baixes de totes les comunitats autònomes.

També ha explicat que el 82,5% dels ingressats a l'UCI no té la pauta completa i que al voltant del 60% hospitalitzat en plata tampoc està completament immunitzat contra el coronavirus ". "Ningú està fora de perill de contagiar" ha insistit la consellera.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"702 nous casos de coronavirus i 6 morts en la Comunitat Valenciana" "La Generalitat 'estira' fins dilluns l'anunci de possibles noves restriccions Covid"