Barcelona descobreix Carmelina Sánchez-Cutillas

Carmelina Sánchez-Cutillas va ser una dona enamorada de la vida amb una curiositat desbordant

Carmelina Sánchez-Cutillas va ser una dona enamorada de la vida amb una curiositat desbordant, que va fer de l'obra més coneguda, Matèria de Bretanya, la crònica d'una innocència perduda i la radiografia d'un país, però també, a la vegada, autora d'una destacada i potent poesia.


Estes foren algunes de les paraules pronunciades en l'homenatge a Carmelina Sánchez-Cutillas celebrat ahir en l'Ateneu de Barcelona amb motiu del centenari del seu naixement, acte organitzat pel PEN català, que presideix Àngels Gregori.


En nom de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua va intervindre la secretària de la institució, Verònica Cantó, que va recordar com "Carmelina és molt més que l'escriptora de la delicada, deliciosa i exquisita Matèria de Bretanya, perquè és autora d'una excel·lent obra poètica publicada i també inèdita escrita en el corrent de la poesia realista dels anys 50 i 60".


La presidenta de la Comissió de l'Escriptora de l'Any també va reivindicar Carmelina Sánchez-Cutillas com "una dona culta, com una escriptora en majúscules, com una intel·lectual compromesa, independent i rebel, en definitiva, una donassa de les nostres lletres".


L'homenatge va comptar amb un interessant debat en el qual participaren Lluís del Romero, fill de la poeta, Maria Àngels Francés i Joan Borja, professors de la Universitat d'Alacant. i Lluïsa Julià, vicepresidenta de l'Ateneu Barcelonés.


També intervingueren en l'homenatge la resta d'integrants de la comissió acadèmica de l'Any Carmelina, Imma Cerdà, Tudi Torró i Maribel Guardiola, que llegiren alguns textos inèdits que veuran la llum
amb la publicació de les obres completes de Carmelina Sánchez-Cutillas.


El punt final de l'acte va estar a càrrec de l'actriu Mercè Sampietro que va interpretar una selecció de poemes de Carmelina que va captivar els assistents a l'homenatge.
 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Torna la Festa del Cinema amb entrades a 3,50 euros" "Melendi dona la cara per diversos fans i ha de ser separat d'un guàrdia de seguretat"