Els Goya de 2022 a València seran 'la gala el retrobament'

Els premis de l'Acadèmia de Cinema se celebraran el 12 de febrer al Palau de les Arts de València
València serà una de els seues dels Premis Goya 2022 | GTRES

La ciutat de València acollirà la 36 edició dels Premis Goya al Palau de les Arts, una "gala de la retrobada". Així ho ha explicat el president de l'Acadèmia de Cinema, Mariano Barroso. Esta cerimònia servirà com a "colofó" de l'any Berlanga que des de l'Acadèmia s'està celebrant amb motiu del centenari del seu primer President d'Honor.

Esta nova gala se celebrarà el pròxim 12 de febrer i acollirà un nou model que deixarà de banda el "clàssic" concepte de presentador únic o parella de presentadors per crear "més dinamisme". Per a això es comptarà amb un grup de figures "de primer nivell" com a presentadors i presentadores que representaren "diferents aspectes i gèneres del nostre cinema".

Una altra de les novetats serà la volta de presència de públic a la cerimònia com fa dos anys, el 2019. No obstant això tindrà una versió reduïda i la Sala Principal de Palau on se celebrarà albergarà al voltant de 1.600 persones, menys que en cerimònies anteriors.

A més, l'Acadèmia organitzarà un seguit d'activitats en paral·lel amb projeccions de les pel·lícules nominades al Goya, trobades amb actors i actrius i cineastes, i exposicions com 'Berlanguià' en honor a cineasta valencià. Barroso ha explicat que l'exterior de Palau de les Arts també "serà present" en activitats paral·leles i a la mateixa cerimònia.

L'acte de presentació ha comptat amb l'assistència del president de l'Acadèmia de Cinema, Mariano Barroso; el president de la Generalitat, Ximo Puig; l'alcalde de València, Joan Ribó; la vicealcaldessa i regidor de Renovació Urbana, Sandra Gómez; el president de la Diputació de València, Toni Gaspar; i el vicepresident de l'Acadèmia, Rafael Portela."Recuperació emocional"

 

El cap del Consell ha manifestat que la celebració dels Premis Goya de València "és una fita en la recuperació emocional que necessitem". "Anem a traslladar a la societat valenciana que això és més que una gala, és un suport a la indústria de cinema espanyol i al seu ressorgiment" ha afegit.

Així mateix, l'alcalde València, Joan Ribó, ha explicat que "València és una ciutat mediterrània i amable que cada vegada es converteix més en un referent de la cultura i la modernitat. L'Any Berlanga es mereixia un final de cinema i este no podia ser una altra cosa que la gala dels Premis Goya".

Per la seua banda, la vicealcaldessa i regidor de Renovació Urbana, Sandra Gómez, ha assegurat que els premis "són una gran oportunitat per a la ciutat, el sector cultural i per atraure un turisme cultural que dinamitze l'economia". Goméz també ha anunciat que l'Ajuntament prepara activitats i un esdeveniment per "potenciar la indústria".


 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Concha Velasco s'acomiada del teatre molt emocionada: 'Els meus fills m'ho han demanat'" "Vicent Sala presenta 'Alfafar. Cultura, fiestas y tradiciones'"