L’ATV habilitarà huit seus temporals a la província de Castelló per a presentar la Renda 2021

Aquestes huit oficies temporals, per a fer front a la despoblació, se situaran en els municipis de Morella, Sant Mateu, Benicarló, Vistabella del Maestrat, l'Alcora, Montanejos, Castelló de la Plana i Segorbe

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic, Vicent Soler, ha visitat aquest dilluns els municipis de l’Alcora i Vistabella del Maestrat, a la comarca de l’Alcalatén, on ha presentat la campanya presencial de la renda que durà a terme la Generalitat de manera complementària al servei que ofereix l’Agència Tributària Estatal “per a facilitar que un major nombre de contribuents de la província tinguen l’oportunitat d’accedir a aquest servei gratuït i personalitzat amb el qual facilitem que la ciutadania complisca de manera correcta amb les seues obligacions tributàries“.

De fet, la Conselleria d’Hisenda, a través de l’Agència Tributària Valenciana (ATV), instal·larà a partir del pròxim 1 de juny seus temporals amb personal especialitzat en huit municipis de la província als quals la ciutadania podrà acostar-se perquè els experts els ajuden a presentar la seua renda de 2021 de forma totalment gratuïta.

Aquestes huit oficies temporals se situaran en els municipis de Morella, Sant Mateu, Benicarló, Vistabella del Maestrat, l’Alcora, Montanejos, Castelló de la PlanaSegorbe, als quals cal sumar les tres oficines amb les quals compta l’Agència Estatal de manera permanent i en les quals la ciutadania també podrà rebre ajuda per a presentar la seua renda.

Tal com ha explicat el conseller, “després de dos anys en què, a conseqüència de la pandèmia, únicament podíem oferir el servei d’atenció personalitzada per telèfon, per fi podem tornar a ajudar a tots els contribuents a resoldre els seus dubtes i presentar la seua declaració de manera presencial“.

A més, ha posat en valor l'”enorme esforç de personal i de recursos” que ha desplegat l’ATV “per a aconseguir la implantació d’oficines temporals en totes les comarques i, fins i tot, en municipis en risc de despoblació més allunyats perquè no hagueren de desplaçar-se grans distàncies per a tindre aquest servei a la seua disposició“.

Les oficines que ha instal·lat l’ATV se situen de manera estratègica i complementària a les de les 25 seus de l’Agència Estatal d’Administració Tributària que hi ha actualment en la Comunitat, permetent que siga el doble de població la que pot ser atesa i augmentant el temps que cada agent pot dedicar a la ciutadania en les seues consultes“, ha explicat la directora de l’ATV, Sonia Díaz.

Lluita contra la despoblació en matèria fiscal

La lluita contra la despoblació ha de fer-se des de tots els àmbits tant a través de mesures fiscals, com de posada a la disposició de majors recursos i mitjans tècnics i personals com les oficines temporals de l’ATV“, ha incidit el responsable d’Hisenda.

Precisament, durant la presentació de l’oficina a Vistabella del Maestrat, municipi en risc de despoblació, Soler ha recordat que aquesta campanya de la renda és la primera en la qual les persones que residisquen en municipis amb aquesta catalogació comptaran amb una deducció autonòmica de 300 euros. Una deducció en el tram autonòmic de l’IRFP que, en funció de les càrregues familiars podrà elevar-se fins als 540 euros.

A més, també s’han habilitat una sèrie de deduccions per a aquelles persones o empreses que han apostat per la implantació de negocis en zones en risc de despoblament per a impulsar la seua reactivació econòmica.

Així, es permetrà a les persones contribuents deduir-se en la quota íntegra autonòmica, i amb un límit de 6.000 euros, el 30% de les quantitats invertides durant l’exercici en negocis instal·lats en aquestes zones, amb un benefici fiscal d’un 15% addicional, és a dir, fins a 9.000 euros, quan les persones titulars d’aquests negocis tinguen a més el seu domicili fiscal en un municipi en risc de despoblament”.

En la presentació de les oficines tant de l’Alcora com de Vistabella del Maestrat, el conseller ha estat acompanyat per la directora general de l’Agència Valenciana Tributària (ATV), Sonia Díaz; el director general de Tributs, Rafael Beneyto, la directora general d’AVANT (Agenda Valenciana Antidespoblament),  Jeannette Segarra, la directora territorial de Presidència, Eva Redondo, així com pels alcaldes dels municipis, Samuel Falomir i Jordi Alcón, respectivament.

Igualment, a la trobada en l’Alcalatén s’han sumat també els alcaldes i representants municipals dels municipis de la Mancomunitat de Penyagolosa- Pobles del Nord, que han conegut les novetats de la campanya de la renda 2021 “amb l’objectiu que puguen traslladar als seus veïns i veïnes, tant l’existència d’aquesta oficina per a ajudar-los a presentar la seua campanya de la renda, com les deduccions autonòmiques específiques amb les quals compten per estar catalogats com a municipis en risc de despoblació”.

El servei d’atenció presencial en les oficines de la renda començarà el pròxim 1 de juny, per a això serà imprescindible que la ciutadania sol·licite cita prèvia a partir del 26 de maig, triant la ubicació, data i hora que desitja per a ser atés. Per part seua, el servei d’atenció telefònica, s’inicia a partir del pròxim dijous 5 de maig, per a això serà necessari sol·licitar cita a partir de demà dimarts, 3 de maig.

Més de 380.700 euros del Resistir Plus a l’Alcalatén

El conseller d’Hisenda i Model Econòmic també ha visitat aquest dilluns al costat de l’alcalde de L’Alcora, Samuel Falomir, l’empresa de fusteria ExpoJamar, dedicada a l’enrajolat de panells i venda d’expositors, que ha sigut una de les més beneficiades de la comarca de l’Alcalatén amb les ajudes directes del Pla Resistir Plus.

Durant la seua visita, Vicent Soler ha subratllat que la Generalitat ha injectat un total de 380.762,75 euros a empreses i persones autònomes de la comarca, amb les quals el Consell i el Govern central han buscat garantir la solvència i la liquiditat de 29 negocis afectats per l’impacte de la COVID-19″.

El responsable d’Hisenda ha detallat que a aquestes ajudes podien optar persones autònomes i empreses de tots els sectors econòmics que s’hagueren vist afectades per la COVID-19 i, en particular, a la comarca de l’Alcalatén, un total de 20 expedients corresponen a negocis de persones autònomes (el 19,92%) per un import total de 75.869,51 euros. Així mateix, les empreses que s’han beneficiat d’aquestes ajudes han sigut 9 (el 80,07% de les ajudes de la comarca) per un import total de 304.893,24 euros.

En el cas concret de l’Alcora, la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic ha concedit un total de 350.445,54 euros a 21 empreses i persones autònomes.

Amb aquesta visita hem volgut conéixer l’impacte que han tingut aquestes ajudes en les empreses beneficiàries, així com analitzar el grau d’afectació de la crisi econòmica en diferents comarques de la Comunitat Valenciana i en diferents sectors econòmics“, ha explicat el conseller.

Soler ha afegit que, des que va començar la pandèmia de la COVID-19, “la Generalitat ha posat a la disposició del teixit productiu valencià la major quantitat de recursos possibles amb l’objectiu de pal·liar els efectes de la crisi en les empreses i persones autònomes de la Comunitat, així com garantir la seua liquiditat i solvència en els moments més durs, com ha succeït amb l’empresa ExpoJamar“.

ÚLTIMES NOTÍCIES