Llíria restaurarà la muralla i la torre del Pont del Vidre junt amb la Diputació de València

L'obra compta amb una inversió de 200.000 euros, que serà cofinançada al 50% per la Diputació de València.
Imatge de la zona del Pont del Vidre, a Llíria | Ajuntament de Llíria

 

L'Ajuntament de Llíria (el Camp de Túria) ha fet els primers passos per a la rehabilitació de la muralla i la torre del Pont del Vidre. El consistori abordarà la rehabilitació d'aquests elements del patrimoni de la localitat amb una inversió de 200.000 euros, que serà cofinançada al 50% per la Diputació de València. Les obres ja han sigut licitades.

L'actuació prevista suposarà la restauració de la muralla, així com l'apertura d'un nou accés en la Vila Vella, la consolidació de la torre del Pont del Vidre i la reurbanització d'un tram de vial del carrer San Juan de Mata.

Des de l'ajuntament de la localitat, el regidor de Cultura, Paco García, ha destacat la importància de l'actuació, i el paper que han jugat en ella els veïns de la zona, que han reclamat en moltes ocasions la finalització de les obres. García ha destacat també que s'espera que aquestes obres siguen les definitives per recuperar una zona emblemàtica de la localitat.

La zona que serà objecte de les obres, el portal del Pont de Vidre, forma part de la muralla de la ciutat, que té la condició de Bé d'Interés Cultural (BIC).

Finalitzar el Pla de Protecció i Reforma

La realització d'aquestes obres permetrà finalitzar el Pla Especial de Protecció i Reforma de la Vila Vella (PEPRI), aprovat en la dècada dels 90 del segle passat.

Aquesta intervenció serà la tercera que es realitze a la zona del Portal de Vidre, que ja va comptar amb altres actuacions en 2001 i 2003, encaminades a urbanitzar el carrer Joan d'Àustria i a consolidar l'edifici.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!