Estudien un suplement a força de safrà com a solució per a combatre els antulls dolços

La Facultat de Medicina de la Universitat Catòlica de València signa un acord amb el laboratori espanyol IVB Wellness Lab

VALÈNCIA, 20 (EUROPA PRESS)

La Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat Catòlica de València, a través del departament de Ciències Biomèdiques Bàsiques, ha signat un acord amb el laboratori espanyol IVB Wellness Lab, de la doctora Isabel Viña Bas, per a engegar un assaig clínic que estudiarà un suplement a força de safrà i altres compostos, com a solució per a combatre els antulls dolços, segons ha informat la institucion acadèmica en un comunicat.

L’assaig clínic, dirigit per José Enrique de la Rubia Ortí, vicedegà de Nutrició Humana i Dietètica i que arranca este mes de gener del2025, avaluarà la capacitat del suplement SatiSens per a combatre la fam emocional i reduir l’ansietat per menjar, en particular els antulls de dolços. Participaran entre 80 i 100 homes i dones d’entre 18 i 65 anys, incloent aquells en tractament amb antidepressius i antipsicòtics, un grup especialment propens a experimentar un augment de l’apetit.

Així, durant 12 setmanes, els participants seran assignats a dos grups principals: el primer consumirà diàriament dos càpsules de Satisens, un suplement compost per extracte de safrà, Metabolaid i galactomananos; el segon grup rebrà un placebo.

A les huit setmanes, el Grup 1 es dividirà en dos, un continuarà amb el tractament i l’altre ho discontinuará fins a les 12 setmanes. L’administració de les càpsules es realitzarà amb aigua durant l’esmorzar o el primer menjar del dia.

L’estudi utilitzarà l’Emotional Eating Questionnaire (EEQ) per a mesurar els efectes del suplement en moments clau: a l’inici, a les sis setmanes i al final de l’estudi. A més, s’avaluaran resultats secundaris com la pèrdua de pes i la millora en el control de l’apetit per aliments dolços, utilitzant la Power of Food Scale (PFS) enfocada en dolços.

També s’analitzaran variables com l’impacte del tractament segons el tipus de medicació, el gènere i l’edat dels participants. Este enfocament detallat assegura “una anàlisi profunda” de com Satisens pot alleujar les tendències al consum emocional d’aliments i proporcionar una eina eficaç en la gestió de l’apetit.

Este assaig clínic serà el primer que desenvolupen conjuntament les dos entitats i comptarà amb les Professores Associades de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut María Benlloch i Ana Belén Carriquí, com a investigadores; així com amb la coordinació de Gonzalo Mariscal, metge i Head of Science and Data en Omedics i d’Isabel Viña Bas, directora mèdic científica d’IVB Wellness Lab.

Al respecte, el cofundador i CEO d’IVB, Valerio Soto, destaca que per al laboratori és “fonamental” seguir desenvolupant formulacions “úniques que estiguen avalades per la ciència”. “Explicar en esta investigació amb el suport d’una institució amb el prestigi de la UCV és un pas més cap al nostre objectiu de posicionar els complements alimentosos a un altre nivell”, afirma.

En este mateix sentit, el director de l’estudi, José Enrique de la Rosa Ortí, ha indicat que la facultat de Medicina i Ciències de la Salut “sempre està oberta a ampliar el coneixement científic, amb l’objectiu final d’ajudar a millorar la vida de les persones” i sobre aquest tema destaca que aquest estudi és “particularment interessant, perquè els suplements nutricionals tenen un gran futur per a la millora de la salut”.

Satisens és un complement alimentós d’avantguarda formulat per la doctora Isabel Viña Bas, directora mèdic-científica d’IVB Wellness Lab que està destinat a ajudar a reduir l’apetit i augmentar la sensació de sacietat.

ÚLTIMES NOTÍCIES