Les candidates a Fallera Major llancen un vídeo contra els atacs xenòfobs a una companya

Compartir:

 

 

Les candidates a Fallera Major de València han dit Prou! i han llançat un vídeo a través de les xarxes socials per denunciar i respondre als atacs xenòfobs que ha rebut una de les companyes de la Falla Portal de Valldigna. La campanya sota el hashtag #Nosoncromos recull fotografies de totes les aspirants amb gestos de burla i cares gracioses.

Esta iniciativa sorgeix després dels missatges despectius i racistes que va rebre la representant de la Falla Portal de Valldigna, Mayu Ruiz Bustamente per ser d’origen equatorià. Després de la gravetat dels insults i atacs rebuts, la Fiscalia està investigant si en estos comentaris existeix o no delicte d’odi.

A més diverses candidates també han estat “diana” dels atacs dels usuaris per xarxes socials després de la publicació de les fotos oficials de Junta Central Fallera. Les preseleccionades a màxima representant de les festes falleres han rebut centenars de comentaris desqualificatius i crítiques per la seua aparença i físic.

Per tot això, les Regines han creat este vídeo que recopila les fotografies de totes elles vestides amb el vestit regional i realitzant ganyotes per demostrar que són persones i no un cromo de cartó. També han participat en esta resposta el jurat del 2022 que elegirà la propera Fallera Major de València i ala seua Cort d’Honor.

“Creieu que els aneu a fer mal?
Així mateix, al costat del vídeo les falleres han llançat un comunicat que diu: “durant estos dies han patit atacs a les xarxes de persones que s’atreveixen a jutjar-les només veient una foto i abocar el seu odi, el seu racisme, el seu classisme i les seues ganes de fer dany emparant-se en la pantalla d’un ordinador”.

“Són les falleres majors de la pandèmia, han passat com tothom, per una situació dura. Algunes han perdut amics i familiars i totes han vist com durant dos marços no tenien falles i han cremat les seues falles al setembre “recull també el text que acompanya les imatges.

L’escrit acaba amb les candidates demostrant la seua força i explicant que “estes experiències les han fet, com a tothom, més resilients i millors persones” i pregunta: “de veritat creieu que els fareu mal?“.

Després de la publicació del vídeo, el món faller ha omplert les xarxes socials de missatges d’ànim i suport a totes les preseleccionades per demostrar-los que estan al seu costat i en contra d’estos comportaments xenòfobs.

EL MÉS LLEGIT

El pànic entre els viatgers d’un tren proper a l’incendi de Bejís deixa més d’una vintena de ferits en abocar-se dels vagons

Entre els ferits hi ha tres greus per cremades. D'ells, un ha sigut traslladat en helicòpter a la Fe; un altre en SAMU a la Fe; i un altre en SAMU al Clínic.

Pego, la desena localitat desallotjada per l’incendi de la Vall d’Ebo que calcina Alacant

L'Ajuntament de Pego ha informat que s'està desallotjant la zona dels Verdals per precaució

Detingut un home per apunyalar a l’exparella de la seua germana

La víctima també va ser detinguda ja que estava en cerca per un delicte de maltractaments cap a la seua exparella.

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...