Cuba-Puerto Rico repeteix el primer premi en carrers il·luminats amb uns arbres de Leds en homenatge al Parc Central

La falla torna a guanyar amb unes llums inspirades en el Parc Central
Leer en español
Imatge de les llums | Falla Cuba Puerto Rico

 

La Falla Cuba-Puerto Rico ha tornat a alçar-se amb el primer premi de la categoria A del concurs de carrers il·luminats amb una instal·lació inspirada en el recentment inaugurat Parc Central, que es basa en uns arbres de LED que conviden a "passejar" pels carrers de la falla.

 

Així ho ha explicat a Europa Press un dels presidents de la comissió, Moncho Cebrián, qui s'ha mostrat "molt orgullós" per rebre aquest premi per segona vegada consecutiva, ja que significa que tornen a estar "en la pomada de la il·luminació". "Vam ser els primers a il·luminar els carrers i fins l'any passat, l'última vegada que vam guanyar va ser en 1992", ha comptat.

 

Cuba-Puerto Rico guanya així l'estendard de comissió millor il·luminada de València, mentre que en segon lloc ha quedat Sueca-Literat Azorín. El tercer lloc ha sigut per a la Falla Cadis-Centelles. La categoria A d'aquestes falles 2019 té un membre menys, després que la comissió veïna a la guanyadora, Cuba-Literat Azorín, haja decidit no il·luminar els carrers enguany.

 

L'homenatge al Parc Central de Cuba-Puerto Rico no ve donat únicament per la proximitat física de la comissió a aquest recinte. Segons ha explicat Cebrián, les primeres idees de construir un parc que connectara les dos parts de València separades per les vies van coincidir amb les primeres ocasions en què la falla va il·luminar els carrers.

 

Així, el president ha destacat que aquest premi arriba en el 60 aniversari de les llums de Cuba-Puerto Rico, alguna cosa que han remarcat des de la Falla amb el lema '60 anys fent llum'.

 

Baix aquest lema, que també es pot llegir en la portada de la il·luminació, hi ha diverses vies senceres plenes d'aquests arbres de llums que, per primera vegada en el concurs de carrers il·luminats, parteixen des del sòl. Així, aquestes estructures de 7 x 10 metres i entre 13.000 i 14.000 Leds conviden a passejar pels carrers de la demarcació. "Volem que la gent passege i vinga a visitar-nos", ha explicat el president.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Comentaris