Doctor Marañón reserva els ninots del 40 aniversari per a les falles del 2022

La comissió de Mislata ha plantat una falla alternativa en homenatge a tots els herois que hi ha hagut durant esta pandèmia
Falla de la comissió Doctor Marañón en homenatge als professionals sanitaris |

La Falla Doctor Marañón-mestre Palau de la localitat valenciana de Mislata ha decidit reservar el monument del 40 aniversari de la comissió per plantar-lo a març de 2022. Tal com explica el president de la comissió Doctor Marañón, Miguel Ángel Mars, "deixem les peces per plantar-les al pròxim any i així poder celebrar un quaranta aniversari amb una situació més normal".

Però per poder celebrar estes atípiques falles, cremar els monuments i donar inici a un nou cicle faller s'hi han realitzat una nova falla de dimensions "més xicotetes". El nou monument és un homenatge als herois de la pandèmia del coronavirus: professors, sanitaris i gent gran, que han estat en primera línia de batalla.

Falla de la comissió Doctor Marañón en homenatge als professionals sanitaris |


El "suposat oblit" inicial dels ninots en Fira València, segons ha pogut saber València Diari, no és més que una qüestió de logística i de trasllat dels monuments a un altre lloc.

Segons explica el president, els ninots que s'han quedat al recinte firal ha estat perquè la Junta Central Fallera (JCF) els ha donat l'opció de deixar-los una setmana més enllà. "En cap moment se'ns han oblidat ni els hem deixat allà sense recollir" ha afegit Mars.

La JCF ha autoritzat a la comissió per deixar al recinte l'obra del quaranta aniversari fins que passe esta setmana "tan caòtica" i així treure'ls amb el seu transport i traslladar-los fins al taller de l'artista faller per a les falles de 2022.

D'altra banda, la falla "guardada" va ser creada per l'aniversari de 2020 i portava per títol "Joc de Trons polítics". És una obra de l'artista faller, Ximo Esteve, i mostra objectes típics valencians costat alguns personatges de la famosa sèrie de HBO 'Joc de Trons'.

Esbós de la falla per al 40 aniversari |

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Obliden una falla en Fira València" "Este és el programa d'actes de les Falles 2021"