Diversos municipis celebraran les Falles al mes d’octubre

Compartir:

 

Després de la celebració de les Falles a la ciutat de València, Arriba el torn d’altres localitats que celebraran “les festes de Sant Josep” al pont d’octubre, coincidint així amb els festius del Dia de la Comunitat Valenciana, el 9 d’octubre i el Dia de la Hispanitat, el 12 d’octubre. En total deu municipis valencians engalanaran els seus carrers amb els monuments i tornaran a sentir l’ambient faller.

A la província de València, Alzira, Alaquàs, Sueca, Almussafes, Pedralba, Picanya i Utiel tancaran el cicle faller del 2020/2021 entre el 8 i el 12 d’octubre. Per la seua part en la província de Castelló, en les mateixes dates, els únics dos municipis que celebraran estes festes seran Borriana i Benicarló. A més, en la província d’Alacant la localitat d’Onil també s’uneix a la resta de poblacions, però les celebrarà a principis del mes d’octubre.

En tots els municipis s’organitzaran unes falles reduïdes i diferents per a “reactivar” l’economia de tots els sectors que conformen la festa com el gremi dels artistes fallers, la pirotècnica, el de la indumentària o les bandes de música, i així poder donar pas a les falles del 2022.

Municipis en la província de València

 

Alzira commemorarà esta festivitat i tancarà el cicle de les falles que s’arrosseguen durant dos anys. Un total de 9 comissions de les 35 que hi ha a la localitat han optat per plantar i cremar els monuments que tenen guardats de les passades falles. Del 9 al 12 d’octubre se celebraran mascletaes, cercaviles, homenatges, lliurament de premis dels monuments i la cremà.

Per la seua banda, Alaquàs aprovar juntament amb les comissions celebrar la setmana fallera durant estos quatre dies d’octubre per evitar que les falles coincidissen amb les festes patronals de la localitat. El municipi veí de Picanya també organitzarà del 8 al 12 d’octubre les falles després de la seua aprovació el passat mes de maig per part de les 4 comissions i l’ajuntament.

A la localitat de Sueca la Junta Local va acordar celebrar del 7 al 12 d’octubre les falles 2021. No obstant això, tan sols sis de les setze comissions plantaran els monuments i celebraran amb totes les mesures de seguretat estes tradicionals festes. Estes seran: Avinguda d’Espanya, Sucro, Cervantes, Mercat, Tro i Flama i Poble Vell.

Les comissions d’Almussafes en un primer moment van assenyalar per al mes de setembre la celebració, però es va posposar les festes del 9 al 12 d’octubre aprofitant els dies festius. Així mateix, la Junta Local Faller d’Utiel també va comunicar que celebrarien les Falles del 2021 a la població del 9 a l’11 d’octubre amb restriccions i la programació adaptada a la normativa.

 

Borriana i Benicarló

 

Borriana celebrarà les falles 2020-2021 del 8 al 12 d’octubre, setmanes després de celebrar les Festes de la Misericòrdia. Un total de 19 monuments fallers es plantaran en els carrers de la localitat i les comissions falleres organitzaran les activitats com el lliurament de premis als millors monuments o la cremà.

Quant a Benicarló, Es celebrarà la tradicional Cridà el 25 de setembre per donar pas a la celebració d’unes falles reduïdes que comptaran amb la plantà, lliurament de premis, mascletades, ofrena i cremà del 8 al 12 d’octubre.

 

Onil

 

A la província d’Alacant, Onil celebrarà del 1 al 3 d’octubre les falles. Tenen previst realitzar la plantà del monument l’1 d’octubre, primer dia de celebració, i la tradicional Cremà el 3 d’octubre.

EL MÉS LLEGIT

El pànic entre els viatgers d’un tren proper a l’incendi de Bejís deixa més d’una vintena de ferits en abocar-se dels vagons

Entre els ferits hi ha tres greus per cremades. D'ells, un ha sigut traslladat en helicòpter a la Fe; un altre en SAMU a la Fe; i un altre en SAMU al Clínic.

Pego, la desena localitat desallotjada per l’incendi de la Vall d’Ebo que calcina Alacant

L'Ajuntament de Pego ha informat que s'està desallotjant la zona dels Verdals per precaució

Detingut un home per apunyalar a l’exparella de la seua germana

La víctima també va ser detinguda ja que estava en cerca per un delicte de maltractaments cap a la seua exparella.

Un mort y 17 ferits al Medusa Festival de Cullera

Almenys una persona ha mort i 17 han resultat ferides durant la matinada d'aquest dissabte en el Medusa Festival després que diverses...