Adjudicades les obres de soterrament de les vies d'FGV en l'estació d'Empalme

Les obres tindran un pressupost superior als 8 milions d'euros.
Imatge de l'estació d'Empalme | Ajuntament de Burjassot

 

La Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de la Mesa de Contractació, ha proposat l'adjudicació de forma provisional de les obres de soterrament de les vies d'FGV en l'estació de l'Empalme de Burjassot a l'empresa UTE Vies i Construccions-Grup Bertolín per un import de 8.144.981 euros amb IVA inclòs. Ara l'empresa haurà de presentar tota la documentació requerida per a fer efectiva aquesta adjudicació.

El mes de novembre passat la consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, María José Salvador, informava l'alcalde de Burjassot, Rafa Garcia, sobre l'inici de la licitació d'aquest projecte que augmentarà la seguretat i millorarà l'entorn en urbanitzar els terrenys alliberats amb l'aixecament de les vies.

"Continuem fent passos que ja són inamovibles, l'adjudicació ja a una empresa i el requeriment de la documentació per a fer-la efectiva per part de la Generalitat ens permet albirar el final del laberint en què es va sumir a una part de la nostra ciutat. És una importantíssima notícia per a l'Empalme i per a tot Burjassot, ja que per fi la realitat s'imposa a qualsevol altre escenari. Tenim un projecte, tenim una adjudicació, i d'ací a poc temps, tindrem una obres que ens permetran urbanitzar tota la zona i reivindicar el barri i tot el que l'envolta. Han estat molts anys esperant, però tot té un final, i aquest està més a prop que mai", ha declarat l'Alcalde de Burjassot, Rafa García, qui també ha volgut mostrar el seu agraïment a la Consellera, Maria José Salvador, i al President de la Generalitat, Ximo Puig, per l'esforç que han realitzat per a poder fer realitat aquest final urbanístic quasi una dècada després.

L'actuació programada per la Generalitat consisteix, fonamentalment, en la connexió ferroviària de l'estació d'Empalme amb el soterrament existent i d'aquest amb la via en sentit Bétera, així com la finalització de la urbanització de superfície sobre les vies soterrades, que permetrà donar continuïtat a l'Avinguda Burjassot de València cap al nucli urbà de la localitat a través del carrer València, mitjançant la retirada de la via, que quedarà fora de servei.

Actualment, a l'eixida de l'estació d'FGV d'Empalme a Burjassot, cap a Bétera, existeix des d'abril de 2011, un tram de via que inclou un túnel de 288 metres, amb les seues rampes d'accés, amb les corresponents instal·lacions d'electrificació, senyalització i seguretat ferroviària, però no es troba en servei, ja que falta executar les connexions ferroviàries del costat Empalme i del costat Bétera.

A més, la infraestructura i superestructura ferroviària es completarà amb les instal·lacions d'electrificació, senyalització i seguretat ferroviària, així com la instal·lació del sistema de ventilació a l'interior del túnel existent.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: Processen un regidor de Massalfassar per presumptament abusar sexualment d'una jove" "URGENT: Cau una xiqueta des d'un balcó a València"