Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Detinguda una parella per vendre droga a Burjassot després que la xica intentara tirar-la al vàter

La investigació va arrancar quan la Policia va rebre un avís d'un punt de venda d'estupefaents a Burjassot.
Leer en español
Imatge d'arxiu de la Policia Nacional | Europa press

 

La Policia Nacional ha detingut a una parella de joves de 18 i 19 anys a Burjassot, a la comarca de l'Horta Nord, per presumptament vendre marihuana i haixix al detall. Part de la droga va ser intervinguda a l'interior d'un vàter després que la jove tractara de desfer-se d'ella.

 

La investigació va arrancar quan la Policia va rebre en l'espai de col·laboració ciutadana de la web un avís d'un punt de venda d'estupefaents a Burjassot. La Policia Local també havia rebut queixes veïnals per la forta olor que desprenia l'habitatge.

 

Després de les investigacions, els agents van esbrinar que es tractava del domicili d'una parella jove. Pel que sembla utilitzaven l'habitatge per a guardar les substàncies i posteriorment realitzar les vendes al carrer, informa la Prefectura Superior en un comunicat.

 

Una vegada identificats, el jove va ser arrestat com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, després de realitzar un pas en abandonar el domicili. En el registre, els policies van intervindre un total de 366 grams de marihuana i 77 d'haixix.

 

Part de la substància confiscada estava a l'interior del vàter, ja que la xica suposadament va tractar de desfer-se d'ella després de l'arrest de la seua parella. També va ser detinguda com a presumpta autora d'un delicte contra la salut pública.

 

Els dos detinguts compten amb un antecedent policial. El jove va passar a disposició judicial i ella va ser posada en llibertat després de prestar declaració i ser advertida de l'obligació de comparéixer quan siga requerida.

 

Detingudes 29 persones dedicades a la regularització de migrants a canvi de diners

Agents de la Policia Nacional detenia a 29 persones que presumptament formaven part d'una organització dedicada a la regularització de migrants sol·licitants d'un permís de residència per arrelament a canvi d'importants sumes de diners.

 

En concret, s'ha arrestat a 29 persones, deu d'elles detingudes a Alacant, onze a Pamplona, cinc a Saragossa, dos a Àlaba i una a Girona; pel que es va donar per conclosa l'11 d'abril.

 

La investigació es va iniciar a Alacant fa aproximadament tres mesos, arran de constatar que ciutadans àrabs, suposadament establits en la localitat alacantina de Montfort, estarien obtenint la targeta de residència de manera fraudulenta, en presentar en l'oficina d'estrangers d'Alacant un certificat històric d'empadronament d'aquesta localitat, sense existir realment el domicili que figurava en aquest, segons ha informat el cos policial en un comunicat.

 

Després de l'estudi de diverses sol·licituds, els investigadors van observar que el passaport que constava en el certificat d'empadronament havia sigut expedit en dates posteriors a la que constava com a alta en el padró, la qual cosa va motivar l'obertura d'una via d'investigació dirigida a esbrinar una possible alteració en les dates.

 

Agents de la investigació van determinar, després d'estudiar diversos expedients d'estrangeria, que els certificats d'empadronament aportats eren originals i que no havien sigut alterats, per la qual cosa es va sol·licitar de l'Ajuntament de Montfort els documents aportats per a l'alta.

 

Els efectius van comprovar que no existia cap constància documental, per la qual cosa van esbrinar la possible existència d'alguna persona que poguera estar implicada en la introducció d'altes fraudulentes en les base de dades d'aquesta entitat.

 

Després de realitzar els registres de la base de dades del padró d'habitants, els investigadors van confirmar que 63 persones havien sigut donades d'alta en dates molt posteriors a les que realment constava, així com que totes elles van ser realitzades utilitzant domicilis inexistents. Van esbrinar que aquesta activitat es va iniciar en 2015, per la qual cosa totes les perquisicions es van centrar en donar amb la persona que estava encarregada del padró en aqueixa data.

 

A partir d'aquell moment, es va procedir a sol·licitar la col·laboració de les diferents Brigades Provincials d'Estrangeria de les províncies on es va comprovar que existien sol·licitants que havien aportat certificats històrics de Montfort. Així van corroborar que la persona investigada suposadament realitzava el certificat a través d'intermediaris, per la qual cosa presumiblement arribava a percebre fins a 3.000 euros de l'interessat en un alta amb data anterior a la real.

 

La policia estima que al voltant de 30 persones podrien haver obtingut el permís de residència a través del frau investigat. Es van constatar 56 sol·licituds de permisos de residència amb altes presumptament fraudulentes. L'operació va ser duta a terme per la UCRIF d'Alacant, amb la col·laboració de les Comissaries de Pamplona, Zaragoza, Àlaba i Girona; per a les detencions.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Comentaris