València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

La mare dels menors trobats morts és sotmesa a anàlisis a l'Hospital

Es vol veure si està en condicions de prestar declaració
Imatge de la recerca dels xiquets | València Diari

 

 

La mare dels dos menors trobats morts a Godella i sospitosa d'aquest crim ha sigut traslladada a un centre hospitalari perquè es determine, per part d'especialistes, si està en condicions mentals de prestar declaració, segons han informat a València Diari fonts de la investigació.

 

Tant la mare com el pare dels xiquets, un de tres anys i mig i la seua germana de cinc mesos, han sigut detinguts com a sospitosos d'un delicte d'homicidi i previsiblement seran posats demà a la disposició del Jutjat d'Instrucció número 4 de Paterna, que ha decretat el secret de les actuacions.

 

L'objecte de l'anàlisi sanitària al qual serà sotmesa la mare servirà per a determinar si es troba en condicions mentals de prestar declaració, sense perjudici que en un futur i en cas que se sol·licite per l'autoritat judicial, puga ser sotmesa a noves proves, per part de mèdics forenses, amb la finalitat de valorar la seua imputabilitat.

 

Imatge de la concentració a l'Ajuntament de Godella | València Diari

 

Rocafort i Godella viuen tres jornades de dol 

 

La corporació local de Godella i mig centenar de veïns s'han congregat aquest divendres enfront de l'Ajuntament per a guardar dos minuts de silenci en senyal de duel per l'assassinat dels dos xiquets en aquesta localitat valenciana, suposadament a les mans dels seus pares. Després d'aquest acte, l'alcaldessa Eva Sanchis s'ha dirigit als mitjans de comunicació, sense admetre preguntes, per a reiterar que la Policia Local va ser dilluns passat al domicili en el qual residien els xiquets, arran de la trucada d'un familiar, i que es va comprovar que els menors estaven en "bones condicions".

 

També el veí Ajuntament de Rocafort ha convocat dos minuts de silenci al migdia, ja que el major dels xiquets morts, de tres anys i mig, estava escolaritzat en el col·legi públic Sant Sebastià d'aquest municipi. A més dels dos minuts de silenci, tant l'Ajuntament de Godella com el de Rocafort han decretat tres dies de dol per la defunció dels menors. La corporació local de Godella ha agraït la labor dels més de 110 persones que ahir dijous van participar en l'operació de cerca dels menors.

Imatges del dispositiu de la recerca dels xiquets | Cedida

 

La Policia Local de Godella ja havia investigat a la familia 

Hui s'ha conegut que les víctimes havien sigut objecte de seguiment amb anterioritat per part de la Policia Local de Godella, localitat en la qual residien (si bé el major estava escolaritzat en el veí municipi de Rocafort), després d'un avís rebut per familiars. Segons ha explicat hui l'alcaldessa de la localitat, Eva Sanchis, en una compareixença en la qual no ha admés preguntes, els agents van constatar que l'avís responia a un "conflicte relacional amb membres de la família extensa" i que tant els pares com els menors "estaven en bones condicions".

 

També s'ha conegut que la mare dels menors va ser detinguda per la Policia Nacional el 9 de juny de 2011 en els voltants de les Corts, on es manifestava durant una protesta dels "indignats" del 15M coincidint amb la sessió constitutiva de la huitena legislatura del parlament autonòmic. Durant el matí de hui, la policia científica ha continuat amb les seues perquisicions en la zona, especialment a l'interior de la casa abandonada, que la família ocupava de forma il·legal, i dels voltants dels dos llocs en els quals els menors van ser enterrats.

 

L'Ajuntament de Godella ha informat que en els registres municipals no hi ha constància que aquesta família haja figurat empadronada en el municipi de Godella, encara que estava en tràmit una sol·licitud d'empadronament presentada per registre d'entrada. L'Ajuntament de Rocafort té constància que l'any passat la mare dels xiquets va treballar durant tres mesos, mentre estava embarassada, com a auxiliar de neteja, a través de la borsa de treball municipal en la qual estan inscrites un centenar de persones.

 

A més, va complir fa anys a la biblioteca de Rocafort una pena de treballs en benefici de la comunitat, mentre que el pare va estar treballant en un restaurant d'aquest municipi. La vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, Mónica Oltra, ha informat hui que un equip de psicòlegs s'ha desplaçat al col·legi de Rocafort per a atendre tant el professorat com als companys de classe, i que la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives investiga quin ha sigut l'"itinerari de serveis socials d'aquesta família, com es fa sempre que ocorre un fet greu".