Torrent posa en funcionament els primers passos de vianants intel·ligents

Alguns encreuaments ja compten amb passos de zebra que s'il·luminen quan el vianant s'aproxima per a travessar el carrer.
Noves zones peatonals intel·ligents a Torrent | Ajuntament de Torrent

L'encreuament de l'avinguda al Vedat amb els carrers Azorín i Maestro Sanchís Almiñano compta des d'ahir amb tres nous passos de vianants intel·ligents que s'il·luminen quan s'acosten els vianants. La instal·lació dels passos de zebra, amb un pressupost de 28.000 €, és la prova pilot d'un sistema que s'implantarà, en cas d'obtenir resultats positius, en la resta de la ciutat "prioritzant en tot moment els passos de vianants pròxims als centres escolars", segons va matisar el regidor de Modernització, Andrés Campos.

Per la seua part, l'alcalde Jesús Ros, que va assistir a la posada en marxa d'aquest servei, va destacar que suposarà una "notable millora de la seguretat dels vianants, i especialment dels xiquets i xiquetes que cada dia acudeixen al col·legi".

Es tracta d'una de les iniciatives incloses dins de les Mesures per a la millora de la Mobilitat Urbana Sostenible cofinançades amb fons del Programa Operatiu Plurirregional d'Espanya (POPE-FEDER) i emmarcades dins de l'Estratègia DUSI que facilitarà i farà més segur el camí a l'escola de milers de xiquets i xiquetes de Torrent, completada en el projecte de Rutes Escolars Segures que d'ací a poc temps serà implementat a la ciutat.

Els passos de zebra intel·ligents estan connectats a un sistema de sensors que il·luminen les ratlles en el sòl i activen focus de llum en els encreuaments, tant en el sòl com en senyals verticals, de tal manera que el sistema adverteix al conductor d'un vehicle de la presència d'un vianant i visibilitza a aquest.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: Un home mata a un altre amb un bat de beisbol després d'una discussió a València" "ATENCIÓ: Detingut per atracar una gasolinera i fugir en un cotxe robat a València"