València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Benetússer es transforma en una ciutat més accessible i sostenible

En 2017 es va prendre la iniciativa d'elaborar un pla de mobilitat que permetera escometre diferents actuacions per a millorar l'accessibilitat i la mobilitat.
S'ha seguit un pla d'actuacions basades en la millora de l'accessibilitat, la sostenibilitat i l'eficiència energètica | Ajuntament de Benetússer

 

Un dels aspectes prioritaris per a l'alcaldia de Benetússer amb Eva Sanz al capdavant, sempre ha sigut “contribuir a millorar la qualitat de vida dels veïns i veïnes i fer de la ciutat un lloc més agradable i accessible del qual sentir-se orgullosos” indica Eva. Per això, s'ha seguit un pla d'actuacions per tota la ciutat basades en la millora de l'accessibilitat, la sostenibilitat i l'eficiència energètica.

En 2017 es va prendre la iniciativa d'elaborar un pla de mobilitat que permetera escometre diferents actuacions per a millorar l'accessibilitat i la mobilitat als ciutadans i ciutadanes, recuperant al seu torn, l'espai urbà i la qualitat de vida. Amb aquest pla com a guia des d'aqueix moment i també anteriorment, des de 2016, la delegació d'Urbanisme va iniciar una sèrie d'actuacions en aquest sentit:

Es van realitzar intervencions al carrer València i rebaixes en diferents cantonades del barri dels Grups, també es va millorar l'accessibilitat en el tram d'estrenyiment de l'avinguda de Paiporta i es van substituir les canalitzacions d'aigua potable que no es trobaven en bon estat.

En la plaça l'Horta s'ha treballat la terra per a evitar problemes d'embassades, augmentant el desnivell per a facilitar el desguàs i afegint un sistema de canalització de l'aigua. A més s'han realitzat una altra sèrie de millores funcionals en crear un corredor interior que facilite el pas en els dies de pluja i cimentant el sòl al voltant dels bancs, la qual cosa afavorirà la seua neteja. Respecte a la plaça de Lepanto s'han afegit rampes en tots els punts d'accés. També s'ha definit la plaça amb un mur perimetral de formigó i a reformat altres elements desgastats amb el pas dels anys.

En 2016 es va procedir a la a l'adequació de la zona del final del carrer Constitució en el Barri l´Estació per a evitar les inundacions els dies de pluja, responent així a una reivindicació històrica dels veïns.

A més s'han instal·lat dues zones noves de jocs infantils; en la plaça L'Assot i en la plaça 9 d’Octubre. També s'han instal·lat semàfors sonors per a invidents. Els sis semàfors que s'han adaptat s'han instal·lat en tres encreuaments diferents, en Camí Nou i Avinguda Alfafar, ateses les peticions realitzades per diverses persones amb discapacitat visual.

Quant a les actuacions per a millorar l'eficiència energètica del municipi destaquen el canvi de les de lluminàries en plaça Xapa i en pavelló esportiu municipal que s'han adaptat a la tecnologia led. A més, s'ha procedit al canvi de finestrals i caldera a l'Escola d'adults, fet que permet millorar l'aïllament amb l'exterior i com a conseqüència un estalvi d'energia en el consum de calefacció o aire condicionat. També s'ha instal·lat un muntacàrregues en el Centre Cultural El Vaig moldre i d'un ascensor en la EPA.

Sumades a aquestes actuacions hi ha en marxa diferents millores que seguiran la línia marcada pel consistori. “Totes aquestes accions són mostra de la voluntat del grup socialista per convertir Benetússer en un municipi totalment accessible i sostenible millorant cada dia els nostres barris. A més per a 2019 hi ha previstes més intervencions que completen el bon treball realitzat durant aquests quatre anys“ indica l'alcaldessa socialista Eva Sanz.