Denuncien l'agressió d'un intern conflictiu a un funcionari de Picassent al qual li va pegar una patada a la cara

Segons Acaip, és "un perill tant per als treballadors com per a la resta de companys d'internament"
Imatge de la Presó de Picassent | Google Maps

 

Els sindicats Acaip i CSIF han denunciat aquest dijous en respectius comunicats l'agressió d'un intern de la presó de Picassent, que ja havia protagonitzat nombrosos incidents en el centre, a un funcionari al qual li va propinar una patada en la cara.

  

Segons Acaip, els fets han ocorregut aquest dijous al matí en el departament d'Ingressos de la Unitat de Preventius del Centre Penitenciari de València, en el qual es trobava per a ser conduït al centre penitenciari de Castelló II.

  

En el moment en el qual pujava a l'autobús de la Guàrdia Civil, l'intern va propinar una patada en la cara a un dels funcionaris de presons que li havien traslladat a aquest departament i que va començar a sagnar i ha hagut de ser atés en la Infermeria i derivat al servei d'Urgències. Posteriorment, una vegada en el furgó de la Guàrdia Civil, va calar foc a diverses de les seues pertinences.

  

El sindicat assegura que aquest intern, "profundament inadaptat a la vida a la presó", que s'ha vist implicat en diverses baralles i ja va protagonitzar aquest dimecres un incident de gravetat en el centre i va advertir de nous fets a l'hora de la seua conducció a un altre centre.

  

Segons Acaip, és "un perill tant per als treballadors com per a la resta de companys d'internament", ja que ha amenaçat "de mort" a treballadors i interns, se li han trobat xeringues i tapes de llaunes de conserves manipulades per a ser utilitzades com a arma. Així mateix en diverses ocasions s'ha tallat amb fulles d'afaitar i cristalls per a forçar el seu trasllat a l'hospital.

  

Un altre dels exemples dels quals informa CSIF protagonitzats per aquest reclús va ocórrer el dissabte quan ja va causar el trencament de dos dits a un altre funcionari en infermeria. Així mateix, explica que aquest dimecres va eixir de permís extraordinari per una qüestió familiar i, al tornar, li van trobar substàncies estupefaents, un telèfon mòbil i dos fulles en la boca.

  

Per a Acaip, amb estos fets "es demostra, una vegada més, que el Protocol d'Agressions existent en Institucions Penitenciàries només servix per a maquillar estadístiques, no per a protegir als treballadors enfront d'agressions" i ha subratllat que moltes de les agressions que es produïxen a les presons espanyoles "podrien evitar-se".

  

"Mentrestant cada dia hi ha menys treballadors en presons i cada vegada més vells, ja que les noves places que es convoquen cada any ni tan sols cobrixen les vacants que es generen cada any per jubilacions, defuncions", ha incidit.

  

CSIF assenyala que aquests fets demostren, una vegada més, la inseguretat del treball del col·lectiu de funcionaris de presons degut, sobretot, a la falta de mitjans. La central sindical alerta que en el centre penitenciari de Picassent existix més d'un centenar de vacants sense cobrir en l'àrea de vigilància, mentre que l'àrea sanitària a penes compta amb quatre metges d'una relació de llocs de treball de 20.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Detenen una jove per oferir-li una fel·lació a un ancià i furtar-li la polsera d'or" "ATENCIÓ: Un accident de trànsit provoca retencions a la V-30"