València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

La Conselleria d'Educació aprova la construcció d'un segon institut per a Albal

L'Ajuntament ha començat els tràmits administratius i les obres començaran d'ací a 20 mesos.

Imatge de la reunió a Albal | Ajuntament d'Albal

 

El pla de construcció, reforma i millora dels centres educatius (EDIFICANT), posat en marxa per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, ha aprovat a l'Ajuntament d'Albal, la construcció d'un nou institut en el municipi.

 

L'alcalde va rebre la notícia, personalment, de la mà de Jesús García Gil, Subdirector d'Infraestructures educatives, amb qui es va reunir el passat 11 de febrer en la conselleria i on va estar acompanyat de la regidora d'Educació, Melani Jiménez i l'arquitecta municipal, Manuela Molina. 

 

Serà el complex educatiu de secundària número 2 d'Albal i albergarà a 500 escolars, estarà dotat de 12 unitats d'educació secundària i quatre de batxillerat i, l'edifici tindrà 5.600 metres quadrats construïts. Per a la seua execució, el consistori ha disposat una parcel·la de 10.857 metres quadrats, de propietat municipal i qualificada per a equipament educatiu cultural, està situada en el sector 1.1.B, al costat del parc Benamá on en aquests moments es construeix aquesta gran zona per a l'oci, esport i esbarjo de 25.000 metres quadrats.

 

Està entre el carrer Molí Cremat i la rotonda de la carretera CV-400, "l'únic terreny municipal que compleix amb els requisits dimensionals exigits per a l'administració autonòmica", explica l'alcalde.

 

Ramón Marí ha mostrat la seua satisfacció en conéixer la decisió del Consell que acabarà amb el problema de massificació que, actualment, té l'únic institut existent en la localitat. El nou centre educatiu completarà l'oferta d'ensenyament secundari a Albal que ara compta amb 29 unitats de secundària i set de batxillerat, en una parcel·la de 17.600 metres quadrats. 

 

Des del departament d'urbanisme municipal d'Albal indiquen que l'Ajuntament ha començat els tràmits administratius precisos i en uns 20 mesos podrien iniciar-se les obres.

 

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram