Les instal·lacions esportives de Torrent incorporen un nou sistema per estalviar aigua a les dutxes

Amb el sistema Smart Water es pretén una reducció energètica i de la factura, a més d’un estalvi de 2.500.000 litres d’aigua.
Nou sistema d'estalvi d'aigua instal·lat a Torrent | Ajuntament de Torrent

El pavelló El Vedat i el poliesportiu Anabel Medina compten des d'aquesta setmana amb un innovador sistema per a evitar el desaprofitament d'aigua en els vestuaris. El sistema, comercialitzat com Smart Water, evita el desaprofitament en els moments d'espera fins a l'arribada de l'aigua calenta fins al punt de consum. En aquest procés l'aigua freda flueix fins a l'arribada de la calenta però en lloc de fer-ho fins al desguàs es recull en un depòsit per a la seua posterior utilització. El sistema Smart Water estalvia, a més d'aigua, l'energia necessària elèctrica o de gas per al seu calfament.

La posada en funcionament del sistema Smart Water per a la gestió i la millora de l'eficiència hídrica en instal·lacions esportives de Torrent, presentat ahir en roda de premsa, està emmarcat en l'EDUSI i és finançat al 50% amb fons europeus del Programa Operatiu Plurirregional POPE-FEDER.

El sistema Smart Water pot evitar el desaprofitament de més de 10 litres d'aigua en cada ús fins a l'arribada de l'aigua freda. Es tracta d'aigua neta i potable que ha sigut col·lectada, emmagatzemada, tractada, analitzada, transportada i distribuïda, amb el consegüent cost energètic. "Sumant els sistemes del Vedat i Anabel Medina la seua posada en marxa pot arribar a suposar l'estalvi de dos milions i mig de litres, amb els quals es podrien omplir una piscina olímpica", va assenyalar el regidor de Gestió de Recursos i Modernització, Andrés Campos, que va afegir que una vegada "es comprove el bon funcionament es pretén ampliar-lo a altres instal·lacions".

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

"Torrent es posiciona com a referent en el procés de digitalització amb Torrent Futur" "L’alumnat artístic de l’IES Tirant lo Blanc de Torrent presenta una exposició amb els treballs del curs"