Troben a Chella una dona amb alzheimer perduda durant 10 hores

La dona, de 62 anys i amb alzheimer en estat avançat, va desaparéixer de sa casa al voltant de les 9.30 hores del matí de diumenge.
Imatge d'arxiu de la Guàrdia Civil | Guàrdia Civil

 

Aquest diumenge era trobada a Chella, a la comarca de la Canal de Navarrés, una dona amb alzheimer que s'havia perdut a Anna, localitat de la mateixa comarca, segons informava el diari Levante-EMV.

 

La dona, de 62 anys i amb alzheimer en estat avançat, va desaparéixer de sa casa al voltant de les 9.30 hores del matí de diumenge. Aleshores es va posar en marxa un dispositiu de recerca, coordinat per la Guàrdia Civil d'Enguera, i amb la participació d'agents de la Policia Local de les localitats de Chella i Anna, així com els consistoris dels dos municipis.

 

Deu hores després de la seua desaparició, a les 19.30 hores la dona va ser trobada en un camp a la partida de la Sotarraña, a Chella, per part d'efectius de la Guàrdia Civil. La dona, segons sembla, havia caminat durant tot el dia per zones rurals, acabant a uns 10 quilòmetres de distància del seu domicili.

 

La dona va ser traslladada a un centre de salut per tal de realitzar-li un reconeixement mèdic, ja que es trobava dèbil i deshidratada.

 

Localitzades una mare i la seua filla menor després de deambular dos dies pels camps a La Safor

Agents de la Policia Nacional localitzaven a una mare i la seua filla de nou anys que portaven desaparegudes dos dies i que van estar deambulant per zones rurals i poblacions pròximes a Gandia, a la comarca de La Safor, durant aquest temps. Una amiga íntima de la família, "preocupada", ja que la mare necessita mediació, va acudir a la comissaria a denunciar la desaparició, ja que el marit i pare de la menor es trobava treballant per Europa.

 

Les recerques es van iniciar quan una dona va acudir a la comissaria de Gandia a denunciar que temia per la seua amiga íntima i la seua filla de nou anys, ja que des de feia dos dies no sabia res d'ella, i necessitava medicació en patir una malaltia mental.

 

Mare i filla podrien trobar-se per la zona de tarongers sense poder especificar el lloc exacte, ja que és el que li havia comunicat el marit i pare de les desaparegudes que en aquest moment es trobava a Alemanya.

 

La filla, que disposava d'un telèfon mòbil, va parlar amb el seu pare encara que sense poder especificar el punt exacte, solament que es trobava entre horts i tarongers, i com a única referència un senyal de trànsit en la qual es llegia "Gandia Miramar".

 

Immediatament, els agents van establir un dispositiu de recerca al voltant de les localitats de Miramar, Piles i Bellreguard, amb cotxes i motos, per les zones rurals i camins, cases abandonades i voltants que, després de cinc hores de recerca, van permetre localitzar a la mare i la seua filla quan anaven a travessar la carretera de Miramar.

 

La mare presentava "evidents símptomes de desorientació i alteració", ja que havien estat vagant prop de 48 hores sense menjar i a penes dormir. Les dos van ser traslladades i ateses a l'Hospital de Gandia, on la mare va quedar hospitalitzada i la menor, després de ser explorada, va ser lliurada a l'amiga íntima fins al retorn del pare. Les dos havien estat deambulant per les zones de Daimús, Guardamar, Miramar i Piles.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!