Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Les comissions falleres de Xàtiva destinen més de 300.000 euros al monument d'enguany

L'Ajuntament de Xàtiva incrementa en un 70% la quantitat destinada a premis econòmics per als monuments fallers.
Comissions falleres de Xàtiva | Ajuntament de Xàtiva

 

La regidora de Falles de l'Ajuntament de Xàtiva, Lena Baraza, per fer balanç de legislatura, va destacar l'increment d'un 70% en la quantitat destinada als premis econòmics per als monuments fallers, que ha passat de 13.000 euros en 2015 a 22.000 euros en 2019.

 

Per a Baraza, l'ampliació de la quantitat econòmica i el nombre de premis concedits en la present legislatura "ha suposat un incentiu perquè les falles invertisquen més en el monument", fet refrendat per Jesús González, qui va afirmar que "enguany les comissions falleres dediquen més de 300.000 euros a l'essència de les falles que són els monuments, la qual cosa suposa un augment de la qualitat que ja s'ha pogut apreciar a l'exposició del ninot", a juí del president de la JLF.

 

Com a exemple, González va destacar que en 2019 hi haja 6 falles en la secció especial infantil, "cosa que no havia passat mai", segons va afirmar el president.

 

Baraza va explicar que tot açò respon a la voluntat del govern municipal de què "Xàtiva siga també un referent en el món de les falles i que aquestes també es convertisquen en un atractiu turístic". González, per la seua banda, va dir que "aquest ajuntament ha demostrat la seua aposta per les falles i per la seua essència, com són els monuments".

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!