València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

La construcció del nou IES Francesc Gil de Canals patirà un altre retard

La Conselleria d'Educació ha ajornat ara fins a 2020 l'inici de les obres.
Imatge de l'IES Francesc Gil de Canals | Google Maps

 

El nou IES Francesc Gil de Canals (La Costera) haurà d'esperar. La Conselleria d'Educació ha ajornat ara fins a 2020 l'inici de les obres, ja que caldrà un procés de revisió i replantejament de l'actual projecte, tal com anunciava aquest dijous l'alcalde i regidor d'Educació de Canals, Ricardo Requena.

 

Tant l'alcalde de la ciutat com el director del centre, Agustí Saúco, van mantindre una reunió a Conselleria amb responsables del projecte per conéixer de primera mà la situació en què es troba el procés per a la construcció del nou institut. L'objectiu de la trobada era saber la situació exacta del projecte original, que havia de ser revisat i valorat en aquest mes de gener.

 

En la reunió, des de Conselleria es va comunicar que el projecte haurà de ser replantejat, ja que existien deficiències en l'actual projecte, en relació amb el compliment de la normativa vigent. L'empresa pública Ciegsa, encarregada de la construcció de centres educatius a la Comunitat, haurà de plantejar el nou projecte. Açò retardarà els terminis, ja que la licitació de les obres, fixada en un principi per al mes de març d'enguany, no podrà fer-se fins d'ací a uns 10 mesos.

 

Des del consistori i l'IES Francesc Gil s'ha demanat celeritat en aquest nou tràmit, ja que la necessitat d'un nou centre educatiu de secundària és una demanda del poble des de fa més d'una dècada. En uns 60 dies hi ha prevista una nova reunió entre els responsables per veure l'avanç del projecte.

 

Un espai on traslladar la comunitat educativa

A més a més, l'Ajuntament de Canals, la direcció de l'IES i la Direcció Territorial d'Educació estan a hores d'ara treballant en buscar un lloc on poder traslladar a la comunitat educativa del centre, professorat i alumnat, quan es posen en marxa les obres d'enderroc del vell centre i construcció del nou. L'objectiu de la mesura és intentar afectar el menys possible al normal desenvolupament de les classes.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram