CSIF denuncia llistes d'espera de més de 180 dies a l'Hospital de Xàtiva i reclama més personal

Segons el sindicat, la manca d'efectius en totes les categories professionals provoca retards en rehabilitació o cardiologia
Segons CSIF, el personal de l'Hospital de Xàtiva pateix una sobrecàrrega per manca d'efectius | Google Maps

 

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) denuncia l'increment de les llistes d'espera en determinats departaments de l'Hospital Lluís Alcanyís de Xàtiva. Segons adverteixen des del sindicat, en departaments com el de cardiologia, l'espera mitjana per ser atés pel facultatiu és de 180 dies, encara que 89 pacients superaran els 180. De la mateixa manera, la xifra mitjana de retards per a atenció a al·lèrgies és de 108 dies, mentre que per a rehabilitació en són 110. En aquesta situació es trobaven 173 pacients a finals de l'any passat, l'atenció dels quals es demoraria fins els 181 i 365 dies d'espera. Pel que fa a les llistes d'espera en cirurgies de ginecologia, cinc pacients hauran d'esperar fins a un any per ser ateses. 

Tal i com assenyala el CSIF, en altres especialitats com l'atenció en la Unitat de Diabetis, la meitat dels pacients pateix llistes d'espera de més de 60 dies. Per la seua banda, en l'àrea de cardiologia arriba a un 55%, en la de rehabilitació al 52'7%, i en al·lèrgia al 60'9% de pacients. A més, en Oftalmologia, l'espera de més de 60 dies afecta al 58% de pacients, on la demora mitjana és de 78 dies. 

Lamenten l'escassetat d'efectius en campanya de grip

Front a aquestes xifres, el CSIF demana urgentment un increment del personal per tal de millorar l'atenció a l'hospital, davant la saturació que actualment pateixen tant pacients com professionals del centre. En eixe sentit, lamenten l'escassetat d'efectius, posant com a exemple la categoria de zeladors, en la qual solament es disposa d'un efectiu per la campanya de grip.

Des de la central sindical, posen de manifest la gravetat de la situació pel que fa a la posada en pràctica de colonoscòpies, ecocardiografies o ergometries. Les llistes d'espera per a l'aplicació d'aquestes tècniques són de 400 persones que esperaran més de 181 dies, tres pacients que hauran d'esperar més d'un any i un 84% que hauran d'esperar més de 60 dies, respectivament. Tot i això, la demora mitjana se situa en 191 dies, mentre que en la Unitat del Somni s'hi troba en 173 dies front als 189 de holter. 

Sol·liciten agilitzar les substitucions per baixes

Així doncs, CSIF ha fet èmfasi en la dotació de més personal en totes les categories, tot subratllant-ne l'actual sobreesforç que està realitzant l'actual plantilla del centre hospitalari, mermada per la falta d'augments en els últims anys i l'escassetat de reforços personals. De la mateixa manera, el sindicat expressa la necessitat d'agilitzar les substitucions per baixes, les quals s'accentuen en zeladors afectats per la sobrecàrrega de treball, una àrea on actualment existeix una vacant. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: Un detingut a València per amenaçar a una veïna i als agents"