Detinguts tres joves a Xàtiva per més de vint robatoris en vehicles aparcats

Els detinguts, dos d'ells amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.
Imatge d'arxiu d'uun acent de Policia Nacional | Europa Press

 

Agents de la Policia Nacional han detingut a Xàtiva, a la comarca de La Costera, a tres joves d'entre 18 i 21 anys, d'origen espanyol, com a presumptes autors de 21 fets delictius, entre furts i robatoris amb força en interior de vehicles. Es van recuperar gran quantitat d'efectes entre els quals hi havia un GPS, una bicicleta, dos taladres, una radial, sis ulleres de sol i unes de vista i dos jaquetes.

 

Les investigacions es van iniciar quan els policies van tindre coneixement d'una sèrie de robatoris en l'interior de vehicles, quan aquests es trobaven estacionats tant en la via pública com en garatges comunitaris, en la localitat de Xàtiva.

 

Durant les investigacions els agents van localitzar diverses ferramentes i maquinària sostretes que havien sigut venudes a tercers, que van ser recuperades i entregades als seus respectius amos. A través d'eixes transaccions, es va localitzar un GPS que també estava a la venda, el qual figurava com a sostret.

 

En el transcurs de les investigacions els agents van tindre coneixement de l'intent de robatori en un garatge d'un edifici que s'havia frustrat gràcies a la intervenció d'un veí, que havia escoltat uns sorolls. En aquest robatori es van deixar uns quants efectes en la fugida.

 

Com a conseqüència de les investigacions, els agents van esbrinar la identitat dels sospitosos, que van ser localitzats i detinguts com a presumptes autors de 21 delictes de robatori amb força en l'interior de vehicles i furts.

 

Els detinguts, dos d'ells amb antecedents policials, han passat a disposició judicial.

 

Dos detinguts per falsificar i comercialitzar obres falses d'artistes valencians com Sorolla o Benlliure

El Grup de Patrimoni Històric de la Unitat de la Policia de la Generalitat detenia a dos persones per falsificar i comercialitzar a través d'Internet amb obres falses d'autors valencians com Sorolla, Pinazo, Benlliure o Porcar, per un import d'eixida de 70.000 euros. Entre les obres també s'ha intervingut un panell de taulells protegits de principis del segle XX.

 

Segons informava la Generalitat en un comunicat, la majoria de les obres falsificades, 18 en total, són d'autors valencians com Sorolla, Pinazo, Benlliure o Porcar i dels autors aragonés i andalús, respectivament, Pradilla Ortiz i Luque de Soria. La Policia ha comptat amb la col·laboració de persones "qualificades" i titulars dels drets de propietat intel·lectual per a avaluar les obres.

 

En la seua declaració, el propietari de les obres, que va ser detingut, va admetre que "va falsificar algunes imitant l'estil i signatura dels artistes falsificats". L'altre detingut suposadament s'encarregava de comercialitzar les obres a través d'una aplicació de venda d'objectes de segona mà per Internet, a canvi d'un 30% de comissió.

 

Respecte al panell de taulells, segons regula la Llei 16/85, de 25 de juny, del Patrimoni Històric Espanyol i la Llei 04/98, d'11 de juny, del Patrimoni Cultural Valencià, els panells ceràmics exteriors anteriors a l'any 1940 es consideren Bé de Rellevància Local, per la qual cosa una vegada reconeguda la seua procedència "haurà d'instal·lar-se de nou en el seu lloc d'origen".

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!