La Conselleria de Sanitat demana a Xàtiva els terrenys per al nou centre de salut

El nou centre, situat a la zona est de la ciutat, prestarà atenció a 11.000 persones.
Imatge d'arxiu de la Conselleria de Sanitat | Google Maps

 

La directora general d'Eficiència i Règim Econòmic de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, Carmelina Pla, ha adreçat un escrit a l'alcalde Roger Cerdà, datat el passat 5 de març, en el qual sol·licitava la cessió dels terrenys necessaris per a la construcció del Centre de Salut Xàtiva II.

 

Es tracta d'una parcel·la d'uns 1.000 metres quadrats, annexa a l'actual col·legi públic d'educació infantil Teresa Coloma. En el seu escrit, Pla refereix que el Programa Funcional de Conselleria, de 26 de febrer de 2019, preveu que aquest nou centre de salut oferisca assistència sanitària a un total aproximat d'11.000 persones, el que suposaria alliberar l'actual centre de salut d'Ausiàs March de la meitat de la seua població de cobertura.

 

L'escrit continua informant que "la Generalitat Valenciana ha inclòs en els seus pressupostos per al present exercici, una partida destinada a la licitació de la redacció del projecte per a la construcció del segon Centre de Salut a Xàtiva (Annex d'Inversions Reals / Construcció Centres de Salut d'Atenció Primària / EC 120.250 CS Xàtiva)".

 

En aquesta comunicació, Sanitat demana que s'inicien "els tràmits jurídics-patrimonials de posada a disposició i acceptació de la parcel·la referenciada" mitjançant la cessió dels terrenys per part de l'Ajuntament de Xàtiva, per a això l'assumpte s'haurà d'aprovar en el plenari municipal.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!