Un "accident molt greu" amb una carcassa de la 'mascletà' de la Magdalena a Castelló deixa sis persones ferides

Els ferits han sigut traslladats a l'Hospital General de Castelló
Una de les ambulàncies de Creu Roja que ha traslladat als ferits a l'Hospital General de Castelló | Cedida

 

Un "accident molt greu" en el mecanisme de tir dels artefactes pirotècnics de la penúltima 'mascletà' de les festes de la Magdalena de Castelló ha causat que una carcassa haja esclatat, la qual cosa ha fet que la metralla es projectarà en diverses direccions, i sis persones que assistien a l'espectacle han resultat ferides.

Així ho ha indicat la Policia Local de Castelló en un comunicat, en el qual ha destacat que el responsable de la pirotècnica ha suspés el tir de la resta de carcasses finalitzant així l'esdeveniment. A més, el Centre d'Informació i Comunicació d'Urgències (CICU) ha informat que de les sis persones, dues han sigut traslladades a l'Hospital General.

La metralla projectada ha impactat de forma lleu en algunes persones que estaven veient la 'mascletà', i han resultat ferides totes elles per contusions. El servei municipal d'assistència sanitària desplegat en l'esdeveniment ha atés als ferits en l'acte.

D'aquestes sis persones ferides, entre les quals hi ha un xiquet de 8 anys, dos han sigut traslladades fins a l'hospital general per a avaluar les seues ferides en prevenció. La resta han sigut ateses pel personal mèdic destinat a l'esdeveniment i només han requerit d'unes primeres cures.

Després de l'incident, la Policia Local i personal de protecció civil han desallotjat de públic les zones pròximes a la mascletà de l'Avinguda Caputxins, Rotonda de les Canyes i Camí la Plana. El públic ha evacuat aquestes zones i després d'estar neta de públic, s'ha procedit a la neteja de la via per a evitar que persones o vehicles pogueren registrar danys per la metralla escampada per la via pública.

D'altra banda, els responsables de la pirotècnia han comprovat el material no fet explotar per a assegurar la zona. Sobre les 15.30 hores, la Policia Local de Castelló ha obert al trànsit la zona quedant solucionat l'incident.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: Són ja huit detinguts, 6 menors, per dos agressions sexuals a una menor a Castelló" "ATENCIÓ: Ja es coneix la Gaiata guanyadora de les Festes de la Magdalena 2019"