Castelló adjudica per 1,4 milions la remodelació del parc de la Panderola

El nou parc de la Panderola proposa un 'viatge' amb cinc 'estacions' vinculades a paisatges comuns: la platja, el port, la indústria, la ciutat i la muntanya.
Plànol del parc de la Panderola de Castelló | Ajuntament de Castelló
 
 

La Junta de Govern Local va aprovar ahir l'adjudicació per 1.476.240 euros la transformació del parc de la Panderola del Grau en un espai a l'aire lliure més obert, inclusiu, amb més possibilitats d'ús, que facilite la vida quotidiana i que servisca per a revitalitzar el seu entorn. L'UTE Panderola del Grau, integrada per Vivers Centre Verd SA, Telecso SL i Juan José Sánchez López SA, tindrà un termini de cinc mesos a partir de la signatura de l'acta de replanteig per a executar la remodelació integral d'aquesta zona verda emblemàtica del Grau. El projecte s'emmarca dins de l'estratègia Edusi Transforma Castelló cofinançada al 50% per l'Ajuntament de Castelló i els fons europeus Feder.

La transformació del parc incorporarà, a proposta de la UTE Panderola del Grau, un jardí vertical de 50 metres quadrats i la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a autoconsum en les cobertes dels mòduls prefabricats destinats a condícies, magatzems i locals d'instal·lacions. A més, s'instal·larà un sistema de telegestió de reg, es millorarà la tensoestructura tèxtil –la zona d'ombra addicional en el centre del parc- i s'afegirà un joc a la font lúdica-ornamental als sis projectats: un joc de sòl amb efecte guèiser; un altre amb 13 orificis; dos amb forma de flor, un joc de sòl que crea 18 arcs d'aigua i un altre en altura amb forma d'hèlices d'helicòpter.

El nou parc de la Panderola proposa un 'viatge' amb cinc 'estacions' vinculades a paisatges comuns: la platja, el port, la indústria, la ciutat i la muntanya. Cadascuna d'elles, que s'articulen a través d'un eix per als vianants que recrea la platja de vies de l'antiga Panderola i nous itineraris per als vianants secundaris, incorpora nou mobiliari, renovació de paviments i senyalística específica a més de vincular-se a usos diferenciats per a possibilitar una experiència personalitzada als usuaris i adaptada a unes necessitats canviants.

L'espai central del parc correspon a l'estació Muntanya, vinculada a jocs i activitats amb públic, inclou una zona d'esdeveniments -amb tendals tipus vela per a generar ombres- i una de les novetats del parc: una font ornamental lúdica amb diferents pressions, dolls i il·luminació.

L'estació Indústria fa referència a la innovació tecnològica i apuntalarà noves possibilitats d'ús del parc de la Panderola, ja que comptarà amb zona wifi i mobiliari especialment dissenyat per a afavorir el treball individual o col·laboratiu a més d'oferir alternatives de reunió a l'aire lliure per a associacions, entitats, emprenedors, etcètera. També incorpora pèrgoles amb gelosies per a generar ombres difuses. Aquesta zona mantindrà la locomotora de la Panderola que ja s'exposa en l'actualitat, però millorant l'entorn en el qual s'emplaça i escometent algunes millores en les superfícies, taulers de fusta i elements de ferro i acer.

Els jocs infantils així com una zona de descans se situaran en l'estació Platja, dedicada al joc i l'oci, mentre que en l'estació Port, la zona relacionada amb el comerç i la restauració, els usuaris i usuàries trobaran el servei de bar cafeteria, la zona de moll i la terrassa. Finalment, l'estació Ciutat dedicada al moviment i l'activitat física inclourà una zona canina, àrea multiesport, zona workout i espai biosaludable.

L'arbratge existent es manté, es planten nous exemplars a més de crear nous parterres, prades i zones enjardinades. El nou parc de la Panderola també comptarà amb una condícia pública accessible autonetejable, fonts d'aigua potable –dues d'elles amb assortidor per a mascotes-, bancs, papereres, jocs infantils –s'inclou la restauració de l'actual galeó-, rètols, etcètera. El projecte inclou la renovació de les instal·lacions d'aigua potable, reg, sanejament, electricitat i enllumenat públic així com nova instal·lació d'accés a xarxes de transmissió de dades via wifi.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Castelló reforça el servei de bus 24 hores en Magdalena amb dos noves rutes nocturnes" "ATENCIÓ: El futur Parc Ciclista de Castelló va prenent forma"