INVITACIÓ:

Unix-te al nou grup oficial de Facebook de ValenciaDiari, info al minut del Coronavirus. Clica ací, T'ESPEREM!

Castelló adjudica per 1,4 milions la remodelació del parc de la Panderola

El nou parc de la Panderola proposa un 'viatge' amb cinc 'estacions' vinculades a paisatges comuns: la platja, el port, la indústria, la ciutat i la muntanya.
Plànol del parc de la Panderola de Castelló | Ajuntament de Castelló
 
 

La Junta de Govern Local va aprovar ahir l'adjudicació per 1.476.240 euros la transformació del parc de la Panderola del Grau en un espai a l'aire lliure més obert, inclusiu, amb més possibilitats d'ús, que facilite la vida quotidiana i que servisca per a revitalitzar el seu entorn. L'UTE Panderola del Grau, integrada per Vivers Centre Verd SA, Telecso SL i Juan José Sánchez López SA, tindrà un termini de cinc mesos a partir de la signatura de l'acta de replanteig per a executar la remodelació integral d'aquesta zona verda emblemàtica del Grau. El projecte s'emmarca dins de l'estratègia Edusi Transforma Castelló cofinançada al 50% per l'Ajuntament de Castelló i els fons europeus Feder.

 

La transformació del parc incorporarà, a proposta de la UTE Panderola del Grau, un jardí vertical de 50 metres quadrats i la instal·lació de plaques fotovoltaiques per a autoconsum en les cobertes dels mòduls prefabricats destinats a condícies, magatzems i locals d'instal·lacions. A més, s'instal·larà un sistema de telegestió de reg, es millorarà la tensoestructura tèxtil –la zona d'ombra addicional en el centre del parc- i s'afegirà un joc a la font lúdica-ornamental als sis projectats: un joc de sòl amb efecte guèiser; un altre amb 13 orificis; dos amb forma de flor, un joc de sòl que crea 18 arcs d'aigua i un altre en altura amb forma d'hèlices d'helicòpter.

 

El nou parc de la Panderola proposa un 'viatge' amb cinc 'estacions' vinculades a paisatges comuns: la platja, el port, la indústria, la ciutat i la muntanya. Cadascuna d'elles, que s'articulen a través d'un eix per als vianants que recrea la platja de vies de l'antiga Panderola i nous itineraris per als vianants secundaris, incorpora nou mobiliari, renovació de paviments i senyalística específica a més de vincular-se a usos diferenciats per a possibilitar una experiència personalitzada als usuaris i adaptada a unes necessitats canviants.

 

L'espai central del parc correspon a l'estació Muntanya, vinculada a jocs i activitats amb públic, inclou una zona d'esdeveniments -amb tendals tipus vela per a generar ombres- i una de les novetats del parc: una font ornamental lúdica amb diferents pressions, dolls i il·luminació.

 

L'estació Indústria fa referència a la innovació tecnològica i apuntalarà noves possibilitats d'ús del parc de la Panderola, ja que comptarà amb zona wifi i mobiliari especialment dissenyat per a afavorir el treball individual o col·laboratiu a més d'oferir alternatives de reunió a l'aire lliure per a associacions, entitats, emprenedors, etcètera. També incorpora pèrgoles amb gelosies per a generar ombres difuses. Aquesta zona mantindrà la locomotora de la Panderola que ja s'exposa en l'actualitat, però millorant l'entorn en el qual s'emplaça i escometent algunes millores en les superfícies, taulers de fusta i elements de ferro i acer.

 

Els jocs infantils així com una zona de descans se situaran en l'estació Platja, dedicada al joc i l'oci, mentre que en l'estació Port, la zona relacionada amb el comerç i la restauració, els usuaris i usuàries trobaran el servei de bar cafeteria, la zona de moll i la terrassa. Finalment, l'estació Ciutat dedicada al moviment i l'activitat física inclourà una zona canina, àrea multiesport, zona workout i espai biosaludable.

 

L'arbratge existent es manté, es planten nous exemplars a més de crear nous parterres, prades i zones enjardinades. El nou parc de la Panderola també comptarà amb una condícia pública accessible autonetejable, fonts d'aigua potable –dues d'elles amb assortidor per a mascotes-, bancs, papereres, jocs infantils –s'inclou la restauració de l'actual galeó-, rètols, etcètera. El projecte inclou la renovació de les instal·lacions d'aigua potable, reg, sanejament, electricitat i enllumenat públic així com nova instal·lació d'accés a xarxes de transmissió de dades via wifi.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!