Una empleada d'un magatzem citrícola de Castelló es va orinar damunt en no poder anar al bany

A vegades les treballadores havien d'esperar més d'una hora i mitja per a anar al bany.
Imatge d'arxiu | Cedida

 

La Inspecció de Treball ha instat a una cooperativa citrícola de Castelló a agilitar les substitucions de les treballadores perquè puguen fer ús dels serveis higiènics, després que una empleada s'orinara damunt.

 

A vegades les treballadores havien d'esperar més d'una hora i mitja per a anar al bany, ja que amb caràcter previ a poder abandonar la línia de treball les havien de substituir, segons ha informat CGT.

 

Aquest sindicat va denunciar la situació davant la Inspecció que, en data 13 de març, va requerir a una cooperativa d'Alqueries que en un termini immediat «exercisca el necessari control sobre les persones amb funcions de comandament encarregades d'autoritzar a les treballadores l'ús de serveis higiènics i procedisca a donar-los instruccions escrites per a què prioritzen les necessitats fisiològiques de les treballadores enfront d'altres interessos».

 

Segons indica el document de la Inspecció, facilitat per CGT, el representant de l'empresa va reconéixer l'incident denunciat per CGT i va mostrar el seu compromís a agilitar les substitucions perquè les empleades puguen anar al bany.

 

En la cooperativa d'Alqueries treballen unes 200 dones en el magatzem i, després d'un canvi organitzatiu, tenien «serioses dificultats» per a realitzar necessitats bàsiques, segons el sindicat.

 

Aquesta situació va provocar que una treballadora, en la campanya anterior, s'orinara damunt, i una altra, enguany, va abandonar el lloc de treball quan no podia aguantar més i no va poder arribar al bany a temps. Va ser aquesta treballadora la que va acudir a CGT amb «el lògic malestar a nivell psicològic» que li va provocar, segons fonts sindicals.

 

CGT assegura que aquesta situació es produeix en «molts magatzems citrícoles» de la zona i en altres sectors feminitzats i exigeix que «es deixen de vulnerar» drets constitucionals i laborals de les treballadores i «es deixe de menyscabar la seua dignitat», sense necessitat d'autorització per a anar al bany.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!