Falta un mes per a la Marató BP Castelló i el 10K Facsa Castelló

Compte enrere per al cap de setmana més esperat al calendari esportiu de la ciutat.
Imatge de Castelló de la Plana | Cedida

 

A tan sols 31 dies de l'esdeveniment esportiu, l'organització de la Marató BP Castelló perfila els detalls de la gran festa de l'esport castellonenc, que es celebrarà els dies 22 i 23 de febrer amb l'Expo-Marató, i finalitzarà amb les dues curses convocades, la IX Marató BP Castelló i el VI 10K Facsa Castelló, ambdues el diumenge 24 de febrer.

Els nous recorreguts homologats a nivell internacional per la IAAF han obtés una bona acollida, havent-se adaptat tant a les exigències de certificació de l'Associació Internacional de Federacions d'Atletisme com dels corredors. L'eliminació de la zona UJI i de fins a nou girs, la incorporació de les vistes al port esportiu de Castelló corrent per primera volta al costat del mar, o l'entrada a meta (situada al parc Ribalta) pujant pel carrer Saragossa fins a arribar a la plaça de la Independència, suposen una major comoditat per als corredors que gaudiran d'un circuit més rectilini i cèntric, però també per als acompanyants, que podran veure passar als participants fins en huit ocasions gràcies al nou disseny més concentrat.

D’altra banda, l'animació, un dels aspectes més valorats pels assistents, també s'ha vist reforçat per mitjà del concurs ‘Anima Tu Maratón’, que repartirà més de 2.000 euros en premis entre les millors actuacions. El concurs, que es celebra per primera volta a Castelló, ja ha obtingut díhuit propostes i s'espera que el nombre de grups inscrits encara augmente al llarg de la setmana que ve. La iniciativa pretén fomentar la integració i la participació dels diferents col·lectius i agrupacions de la ciutat en l'esdeveniment, animant i recolzant als atletes i al públic allí present per a generar un ambient festiu per omplir la ciutat de soroll, color i calidesa. L'objectiu que espera aconseguir l'organització és que no quede cap quilòmetre en el circuit sense punt d'animació.

Així mateix, el divendres 8 de febrer es celebrarà al Teatre del Raval la gala de presentació de la Marató BP Castelló i el 10K Facsa Castelló, on es presentaran oficialment totes les novetats i continguts de l'esdeveniment. Institucions, patrocinadors, esportistes i mitjans de comunicació seran convidats per a comentar tots els detalls i donar el tir d'eixida a la gran celebració esportiva de la capital de La Plana.

L'esport castellonenc viu un dels millors moments, ja que el nombre d'inscrits per al 42K i el 10K creix significativament cada any. Tan sols queda un mes per a gaudir d'un cap de setmana ple d'activitats al voltant de l'esport, un esdeveniment que reunirà a milers de corredors nacionals i internacionals, així com al respectius acompanyants, obtenint d’aquesta manera un impacte socioeconòmic positiu per a Castelló.

Per a més informació i inscripcions: www.maratonbpcastellón.com

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!