ÚLTIMA HORA

😷 CORONAVIRUS: Menys contagis en el 3r dia sense morts a nivell valencià

La Guàrdia Civil desmantella un taller clandestí d'armes de foc a Torreblanca

Els dos detinguts a l'operació "Parany" es dedicaven a la rehabilitació d'armes de foc inutilitzades.
Imatge d'arxiu | Cedida

 

Agents de la Guàrdia Civil han desmantellat en la localitat de Torreblanca (La Plana Alta) un taller clandestí dedicat principalment a la rehabilitació d'armes de foc inutilitzades i s'ha detingut a dos homes de 53 i 54 anys com a suposats autors dels delictes de tinença il·lícita d'armes, trànsit i dipòsit d'armes, municions i explosius, segons ha informat l'Institut Armat en un comunicat.

 

L'operació, denominada 'Parany', es va iniciar quan els agents van intervenir una pistola inutilitzada que havia estat modificada per a fer foc real. Després de nombroses gestions, es va identificar i va localitzar a una persona que suposadament es dedicava a la manipulació il·legal d'armes de foc, comptant per a això amb elevats coneixements i maquinària especialitzada.

 

Els guàrdies civils, després del corresponent manament judicial, van registrar un taller de la localitat de Torreblanca, on van trobar 16 armes curtes i 17 armes llargues -pistoles, revòlvers, rifles, carabines-, a més de peces fonamentals per a la fabricació o modificació d'armes, canons, tambors, carregadors, punxons per a encunyar marques i numeració.

 

Tanmateix, s'han intervingut 6 quilos de pólvora, silenciadors, canons, mires telescòpiques, 6.800 cartutxos de munició diversa i de guerra i nombroses eines, entre la qual destaquen encunyadores i fresadores.

 

El 'modus operandi' consistia a obtenir armes inutilitzades, que, després de ser desmuntades, eren modificades per a fer-les útils per al tret. El sistema de fabricació dels canons era artesanal però molt perfeccionat. Una altra de les actuacions il·lícites era la d'acoblar silenciadors a les armes de procedència legal que servia perquè no foren detectades quan realitzaven foc real.

 

Mercat negre

Posteriorment, les armes rehabilitades eren introduïdes en el circuit d'armes il·legals i es posaven a la venda en el mercat negre. La investigació està sent instruïda pel Jutjat d'Instrucció número 3 de Castelló en col·laboració amb la Fiscalia Provincial.

 

Aquesta actuació s'emmarca dins del Pla Integral de Control d'Armes de Foc que desenvolupa la Guàrdia Civil, que és el cos policial que en l'àmbit nacional té encomanada en exclusiva la competència sobre el control de les armes i explosius.

 

Aquest servei és el segon que la Guàrdia Civil fa d'aquest tipus en poc temps a la província de Castelló, ja que a la fi d'agost de 2017 es va explotar la denominada 'Operació Riuades', en la qual es va detenir a set persones pertanyents a una organització criminal, assentada a Almassora, dedicada al tràfic il·legal d'armes, i es van intervenir tres armes de foc disposades per al seu ús, així com maquinària i eines per a la completa manipulació de les armes.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!