Polèmica a Almenara per la decisió d'una mestra de no dur l'alumnat a una exhibició militar

La Policia Local d'Almenara va criticar a través de Facebook la decisió de la mestra de 5é A.
Imatge de les activitats de l'Exèrcit a Almenara | Policia Local Almenara

 

Aquesta setmana s'originava una polèmica a Almenara, a la comarca de la Plana Baixa, després que una mestra del col·legi Juan Carlos I de la localitat decidira que el seu alumnat no acudira a unes activitats oferides per militars, i un perfil de la Policia Local del municipi ho criticara públicament en xarxes socials, tal com informava el diari Levante-EMV.

 

La situació es va produir aquest dimarts. Durant tota la setmana, la Unitat de Transmissions i Infermeria de l'Exèrcit estava fent maniobres a Almenara, coneixent la població i les seues muntanyes i realitzant altres tasques. Entre les activitats, s'havia plantejat una per a l'alumnat del centre Juan Carlos I, on els mostrarien qüestions relacionades amb la cura de ferits o l'extinció d'incendis.

 

La mestra responsable del grup de 5é de primària A va decidir descartar la participació del seu grup en l'activitat, en considerar, segons es recollia a Levante-EMV, que treballen pels valors de la pau i el respecte, "que no estan vinculats amb el tema militar". La docent és també regidora de Compromís a Almenara.

 

La mestra va decidir que els seus alumnes no participaren, i des del centre no es va posar cap objecció, ja que cada docent decideix les activitats per al seu grup. Tampoc hi havia, segons apuntava la mestra, queixes des del mateix alumnat.

 

No obstant això, el problema va aparéixer en publicar-se, per part de la Policia Local d'Almenara, a través de Facebook, un escrit on destacaven les activitats oferides per la Unitat de Transmissions i Infermeria, i criticaven la decisió de la mestra de 5é A. La localitat només compta amb un col·legi d'educació infantil i primària, i per tant només existeix un grup de 5é A.

 

 

A partir d'aquesta publicació van sorgir nombroses crítiques, així com un extens debat a les xarxes, en relació amb el fet de valorar o jutjar, des del perfil públic policial, la decisió d'una docent en horari escolar.

 

Des de Compromís per Almenara, el portaveu de la formació assenyalava que demanaran explicacions a l'equip de govern per aquest "assenyalament públic", i que la docent afectada era un clar exemple d'educació i pacifisme.

 

La Policia Local d'Almenara, al dia següent, dimecres 10 d'abril, va publicar a través d'aquest mateix perfil públic una disculpa.

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!