1'8 milions de la Generalitat per als afectats de l'incendi a Marxuquera

La Generalitat vol arribar "més enllà" de les ajudes del govern espanyol, segons el President
L'incendi va cremar prop de 1.200 hectàrees a la comarca de La Safor | À Punt

 

L'incendi forestal que va arrasar 1.200 hectàrees l'estiu passat al paratge natural de Marxuquera (Gandia, La Safor) va tindre conseqüències fatals per a un nombre considerable de veïns i veïnes d'aquesta comarca costanera valenciana. Per eixe motiu, la Generalitat Valenciana ha anunciat ajudes per valor d'1'8 milions d'euros que es destinaran a les persones afectades del municipi de Gandia, un dels més colpejats per la situació.

En eixe sentit, el President de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet pública la intenció de la màxima institució valenciana d'anar "més enllà" de les ajudes anunciades pel govern espanyol, ja que aquestes, ja aprovades i publicades al Butlletí Oficial de l'Estat, consisteixen en exempcions fiscals per a les persones afectades, que es duran a terme en funció dels nivells de renda i altres qüestions. Tanmateix, la resposta de la Generalitat a les conseqüències de la que ha estat l'incendi més tràgic dels ocorreguts l'any 2018 al llarg i ample de la geografia valenciana, té com a principal finalitat ajudar les famílies afectades a recuperar part dels béns perduts en la catàstrofe. 

A tal efecte, l'ajuda d'1'8 milions d'euros que es destinarà al municipi de Gandia serà gestionada pel propi ajuntament, per tal de tindre un control exhaustiu de cadascuna de les situacions concretes. A més, aquesta ajuda dirigida a la ciutadania afectada de la capital de La Safor, no serà l'única de les proporcionades per la Generalitat.

Una oficina municipal d'assessorament i informació

Per la seua banda, l'Ajuntament de Gandia ha donat a conèixer l'obertura d'una oficina d'informació i assessorament per als afectats per l'incendi forestal que desitgen acollir-se tant a les ajudes econòmiques de la Generalitat com a les exempcions fiscals aprovades pel govern espanyol i publicades en el BOE, referents a l'Impost de Béns Immobles (IBI). D'aquesta manera, l'oficina ja es troba operativa a la planta baixa del consistori municipal, on tècnics municipals atendran totes aquelles persones interessades en un horari de dilluns a divendres de 9h a 14h i de dilluns a dijous de 16h a 18h. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Oliva celebra el dissabte 2 de febrer la presentació dels càrrecs festers dels Moros i Cristians del 2019" "Gandia ja ha posat en marxa l'oficina d'informació i assessorament per als afectats de l'incendi forestal que vullguen acollir-se a l'exenció de l'IBI"