València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Avança el projecte per a la circumval·lació de la CV-50 a Tavernes de la Valldigna

El traçat viable actual substitueix el que es va presentar el 2006 i que no es podia executar per la seua incompatibilitat amb la laminació del riu Vaca.
La carretera CV-50 travessa el municipi | Ajuntament de Tavernes de la Valldigna

 

L'equip de govern de Tavernes de la Valldigna, a la comarca de la Safor, ha treballat en aquestes dos últimes legislatures per a desbloquejar el projecte de circumval·lació que ha de dur la CV-50 fora del municipi. Menys d'un any després que la Generalitat anunciara la licitació per a redactar el projecte bàsic de la nova variant de la carretera CV-50, el document ja s'ha acabat i està sobre la taula de la Conselleria de Medi Ambient perquè es realitze l'estudi d'impacte ambiental necessari en totes les obres urbanístiques. Així, ara cal esperar l'aprovació del traçat que solucionarà els problemes de circulació en la CV-50 en el seu pas per Tavernes.

 

El traçat del nou projecte comença a l'altura de la fàbrica Asfaltos Chova i transcorre en paral·lel al camí d'Herrera, entre el riu Vaca i el barranc Badell fins a connectar directament amb l'N-332. Aquest traçat actual substitueix el que es va presentar el 2006 per anteriors governs i que no es podia executar a causa de la seua incompatibilitat amb la laminació del riu Vaca.

 

L'alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha recordat que "este equip de govern no es va conformar davant la impossibilitat d'executar l'anterior variant de la CV-50, i degut a les bones relacions amb la Conselleria d'Obres Públiques vam demanar que el projecte s'havia de canviar i així es va atendre la nostra petició. Es va realitzar la licitació de la redacció del nou projecte i, ara que ja està acabat i en estudi de l'impacte ambiental, podem dir que tenim un nou projecte que no es troba afectat per les obres del riu Vaca i que es podrà realitzar quan finalitzen els tràmits habituals i que exigeix Urbanisme".

 

A més, Jordi Juan ha assenyalat que "els terminis en els temes d'urbanisme no són qüestions menors i un estudi ambiental pot tardar fins a dos anys, moment en què podríem començar la licitació de les obres si és favorable. M'agrada ser realista i poder explicar la veritat a la ciutadania, i este projecte d'entitat necessita el seu temps i procés. Però és una evidència que hem avançat considerablement d'un projecte que no es podia executar a tindre un nou traçat amb un projecte viable i en estudi per a la seua realització futura".

 

Cal recordar que el Ministeri de Foment ha atés també la demanda de l'Ajuntament de Tavernes per a estudiar la possible construcció d'un enllaç entre l'AP-7, N-332 i CV-50, que facilitaria la mobilitat dels veïns de la Ribera i la Valldigna i milloraria la connexió per carretera de les empreses de la zona.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!