València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Gandia es prepara per als seus dies grans de Falles amb més pólvora i música

Gràcies a les condicions de recuperació econòmica, l'Ajuntament de Gandia ha decidit ampliar a cinc els espectacles pirotècnics.
Presentació del programa d'actes de les Falles de Gandia | Ajuntament de Gandia

 

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada pel regidor delegat de Falles, José Manuel Prieto, el president del districte del Grau, Miguel Ángel Picornell, el president de la Federació de Falles de Gandia, Telmo Gadea i les dues Falleres Majors, Laura Puig i Júlia Perles, van comparéixer ahir davant els mitjans per a presentar la programació d'actes que es duran a terme a la ciutat del 15 al 19 de març.

 

Les Falles de 2019 presenten novetats respecte a les de les edicions anteriors. "Sempre hem considerat les Falles com la festa gran de la ciutat", va dir l'alcaldessa, qui va posar l'accent en l'esforç de tota la ciutadania, inclòs el món faller, per a superar els anys de crisi a la nostra ciutat. Des del govern local, s'han pres decisions encertades en la distribució del pressupost destinat a aquestes festes i gràcies a una renegociació bancària s'ha pogut reduir la despesa principal que tenia aquest col·lectiu: el Museu Faller.

 

Aposta pels espectacles pirotècnics

Amb aquestes condicions de recuperació econòmica i amb l'aposta que es fa sempre des del govern local per les Falles, aquest any hi ha novetats dins de la programació. S'amplien el nombre d'espectacles pirotècnics a cinc. "Ja que aquest any les dos falleres majors són graueres i la barriada del Grau sempre ens han reclamat tindre la seua mascletà, aquest any la tindran", va dir l'alcaldessa. La Pirotècnia Borredà de Rafelcofer, donarà el tret inicial a les Falles el dia 15 de març, en el Passeig Rosa dels Vents. Les altres quatre mascletaes, del 16 al 19 de març, es duran a terme al Parc de l'Estació, com és costum, a les 14 hores.

 

D'altra banda, Diana Morant va ressaltar que "aquest primer espectacle pirotècnic és un bon reclam per als quals ens visiten aquests dies, ja que coincidirà amb l'obertura de la temporada turística de la nostra ciutat".

 

Els dies 16, 17 i 18 seran disparades per la pirotècnia Focs Artificials del Mediterrani. El dia 19, estarà a càrrec de Pirotècnia Nadal-Martí, copatrocinada pel supermercat Family-Cash.

 

Després de l'èxit de l'any passat, Gandia gaudirà de nou dela seua Nit del Foc.

 

Aquest any es duplica la quantitat de pólvora. Serà el 17 de març, a les 00.00 hores, al Parc d'Ausiàs March (al costat del riu Serpis). Aquest any compten amb la prestigiosa Pirotècnia de Ricardo Caballer, empresa valenciana amb reconeixement i projecció en l'àmbit internacional.

 

Revetles totes les nits

També ha augmentat el nombre de revetles nocturnes. Seran quatre en total, del 15 al 18 de març. Igual que ocorre amb la pirotècnia, també ha eixit a licitació, sent l'adjudicatari el Grup Ruano. Per a la seua celebració, novament s'ha triat el Parc d'Ausiàs March ("parc de la festa") per a evitar molèsties als veïns del nucli urbà. Totes les revetlles començaran a partir de la mitjanit, a excepció de la del dia 17 que es retardarà a les 00.30 hores per la Nit del Foc.

 

El 15 de març, actuarà Tumbalea Revolution.

 

El 16 de març, Dives's Disc, "espectacle dirigit a tots els públics, però que fa una crida al col·lectiu LGTBI perquè sàpiguen que les Falles de Gandia són també les seues festes", va destacar l'alcaldessa. El mateix dia, a partir de les 01.00 s'oferirà l'espectacle Bacarrá On Tour.

 

El diumenge 17, actuarà l'Orquestra Seven Crash i DJ's Adrian Faus. La nit del 18 de març estarà amenitzada per la Macrodiscomòbil Follow m'i Crazy Zoo.

 

Festes d'interés turístic nacional

Aquesta àmplia programació contribuirà a reforçar l'expedient perquè les Falles de Gandia siguen declarades festes d'interés turístic nacional.

 

La presència en el teixit social, la promoció de la cultura o els 143 anys d'història de la festa fallera a Gandia (en 1876 ja hi ha constància documental de la seua existència a la nostra ciutat), han situat aquestes Falles com un dels atractius turístics més importants al llarg de l'any.

 

Telmo Gadea va agrair l'aposta des del govern municipal per aquestes festes. "La pólvora forma part del nostre ADN. Moltes vegades es culpa a les falles de ser una festa privada, un vedat tancat on la gent del poble o els turistes no poden acostar-se. Però la pirotècnia, el fer un castell de focs o una Nit del Foc, és un acte públic, gratuït i obert a tots", va dir el president de la Federació de Falles de Gandia.

 

Gadea va recordar que diumenge que ve, 10 de març, es realitzarà la cinquena edició de la "despertà popular".

 

Finalment, José Manuel Prieto, com a delegat de Falles va assenyalar que amb aquest programa de festes "es busca que Gandia siga pol d'atracció de la comarca de la Safor i de les comarques centrals valencianes; que tothom puga venir a Gandia aquestes nits i, per això estem convençuts que cada euro que aportem en el desenvolupament de la programació de Falles és un euro que es multiplica en beneficis per a la ciutat".

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram