València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

El mes de març comencen les obres de millora dels voltants de la Casa de la Festa d'Oliva

Imatge de la Casa de la Festa d'Oliva | Ajuntament d'Oliva

 

La Regidoria de Festes de l'Ajuntament d'Oliva realitzarà, el pròxim mes de març, les obres de millora dels voltants de la Casa de la Festa. Els treballs costaran 30.000 euros, que aportarà la mateixa regidoria, i suposaran la substitució de la zona enjardinada per paviment i la instal·lació d'un nou banc, a més de la reparació del banc actual i la rampa d’accés.

 

Segons ha explicat el Regidor de Festes, Pepe Salazar, "es tracta d'una obra necessària. Tots sabem l'estat tan deteriorat que té la zona enjardinada que envolta la Casa de la Festa. Quan es va construir l'edifici, es va pensar que seria una bona idea la instal·lació de pedres i plantes desèrtiques per tal de separar-la de la vorera i de la zona dels vianants, però a poc a poc s'ha vist que el seu manteniment era complicat i el seu estat ha passat a ser poc higiènic i decorós."

 

Salazar també ha destacat que "s'ha incrementat i molt l'ús social de la Casa de la Festa per part dels col·lectius festers i també de l'Ajuntament, objectiu fonamental de l'edifici des de la seua creació. En els darrers quatre anys, la Casa de la Festa també ha acollit els assajos de bandes de la Setmana Santa així com de l’Associació Artístico-Musical d’Oliva, un fum d'activitats de la Federació de Falles i dels Moros i Cristians, o la Selecció del Festival de la Cançó de la Fira i Festes, per exemple. Per això hem considerat fonamental que la Casa de la Festa tinga un accés més fàcil i net, més útil. I que l'espai que l'envolte estiga més diàfan, esdevinga realment un nou espai urbà vinculat a l'edifici amb vocació de plaça."

 

Les obres previstes inclouran la substitució de la zona enjardinada per taulell de granit i peces prefabricades de formigó que ampliaran la vorera actual. Els diferents desnivells de la vorera se superaran amb la instal·lació d'unes peces prefabricats tipus cub que reforçaran la funció de l'espai urbà i li aportaran una certa privacitat al perímetre. També s'instal·larà un nou banc, es repararà l'actual i les xarxes i instal·lacions que pogueren quedar afectades per l'obra (pluvials, elèctriques, etc.). En definitiva es tracta de millorar l'espai existent, donant-lo d'elements de qualitat que reforcen el seu caràcter cèntric i funcionalitat.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram