ÚLTIMA HORA

🚨🌧 CLASSES SUSPESES TEMPORAL: Estes localitats no tindran escola este dimarts

EN DIRECTE

📸❄ FOTOS I VÍDEOS TEMPORAL CV: Seguix la borrasca 'Glòria' minut a minut

Oliva celebra el dissabte 2 de febrer la presentació dels càrrecs festers dels Moros i Cristians del 2019

Els capitans i ambaixadors del 2019 pertanyen a les filades Mosqueters pel bàndol cristià i Almoràvit pel bàndol Moro
Imatge dels càrrecs | Ajuntament d'Oliva

 

La Federació de Moros i Cristians d’Oliva, amb la col•laboració de la Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Oliva, que encapçala Pepe Salazar, ha organitzat per al dissabte 2 de febrer, el nomenament dels càrrecs festers dels Moros i Cristians d’Oliva de 2019 a les 19.00 h i en el teatre Olímpia, i el sopar de gal•la posterior en els Salons Bacarrá, tot emmarcat en els actes de la celebració del Mig Any Fester.

 

El fet de celebrar-se en el teatre Olímpia és una novetat d’enguany, per tal de donar-li més solidesa i contingut a l’acte del nomenament dels càrrecs. Allí participaran com a protagonistes els capitans i ambaixadors de 2019 corresponents a la Filada Mosqueters pel bàndol Cristià i a la Filà Almoràvit pel bàndol Moro.

 

Començaran així les celebracions del Mig Any Fester dels Moros i Cristians d’Oliva, que es duran a terme aquest dissabte 2 de febrer i també el dissabte 9 de febrer, quan tindrà lloc el tradicional concurs de putxeros i el lliurament de premis del Concurs de Cartells i Dibuixos.

 

El nomenament del dissabte pròxim inclourà també la presentació de l’abanderada de la Federació per a l’any 2019, Núria Montero Llopis, i un homenatge a dos festers d’honor.

 

En primer lloc es cridarà a l’escenari als càrrecs Festers de 2018, que rebran als capitans i ambaixadors de 2019 i els entregaran un pergamí com a símbol del traspàs del càrrec.

 

Els càrrecs festers dels Moros i Cristians d’Oliva 2019 són: En el bandol cristià, per la Filà Mosqueters, tindran com a capità a Jaime García Lorente i com a ambaixador a Iván Chamorro López. En el bandol moro, per la Filà Almoràvit, el capità serà Miquel Lleches Colomar i l'ambaixador Fco.José Cardona Germán.

 

En la segona part de l’acte es farà entrega de les Distincions Honoràries a dos Festers d’Honor. Cadascuna de les Juntes de la Federació de Moros i Cristians d’Oliva, té la possibilitat, durant el seu mandat de 3 anys, de fer entrega de 4 Distincions Honoràries de Fester d’Honor a festers honorables i amb mèrits destacats dins del món de la Festa de Moros i Cristians.

 

Seguint aquestes bases, la Federació de Moros i Cristians d’Oliva ha decidit atorgar enguany dues distincions honoràries més, com a Festers d’Honor, a dos il•lustres Festers que se sumen al llibre d’honor dels Moros i Cristians d’Oliva junt amb els nomenats l’any passat: Rafel Boronat Llinares i Antonio Mascarell Climent. Els Festers d’Honor que es distingiran en aquest 2019 seran: Juan García Pérez, membre de la Filà Mosqueters, fou president de la seua filada, on a més va ser tresorer i secretari. Fou un dels precursors d’instaurar els alardos d’arcabusseria en la festa olivera i   Arturo Tomàs Camps , membre de la Filà Mudéjar, re fundador de la seua filà, i membre de la Junta Central de Moros i Cristians d’Oliva (antiga Federació) entre els anys 1993 i 2004.

 

Per la seua banda, el Regidor de Festes, Pepe Salazar, ha volgut donar l’enhorabona tant als festers d’Honor com als càrrecs festers del 2019: “la meua més sincera felicitació als Festers d’Honor del 2019, tant per la distinció com per la seua tasca al llarg de molts anys, en benefici de la nostra benvolguda festa dels Moros i Cristians d’Oliva. I per descomptat, als capitans i ambaixadors moros i cristians d’enguany, també donar-los l’enhorabona i desitjar-los que disfruten del seu any. Estem segurs que ostentareu el càrrec amb la responsabilitat i altura que pertoca, i dir-vos que per la meua part tindreu tot el suport necessari perquè la celebració dels Moros i Cristians d’Oliva lluïsca com es mereix.”

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!