Rescaten dos senderistes perduts en una zona de muntanya de Tavernes de la Valldigna

Per tal de rescatar-los, es va mobilitzar el Grup de Rescat Especial en Altura (GERA) del Consorci de bombers.
Imatge dels senderistes rescatats | Consorci Provincial de Bombers de València

 

Ahir de vesprada es va produir el rescat de dos senderistes per part dels bombers en una zona de muntanya de Tavernes de la Valldigna, a la comarca de la Safor.

 

Els senderistes es van perdre mentre recorrien la Muntanya de les Creus de Tavernes ahir diumenge, de vesprada. Per tal de rescatar-los, es va mobilitzar el Grup de Rescat Especial en Altura (GERA) del Consorci provincial de Bombers de València i el cap del sector del Consorci.

 

També van participar en l'operatiu efectius de la Policia Local, Guàrdia Civil i Protecció Civil.

 

Els dos senderistes perduts es trobaven en una zona de difícil accés, amb molta vegetació i forats. No portaven llanternes, motiu pel qual van decidir quedar-se quiets i no seguir avançant, i esperar que arribaren els equips de rescat.

 

Un grup d'excursionistes perdut a Yátova

El Consorci provincial de Bombers de València també informava, a través del seu compte de Twitter, que un grup d'excursionistes s'havia perdut a Yátova ahir de vesprada, al voltant de les 15.30 hores. Dins el grup, format per catorze persones, hi havia menors.

 

Efectius de bombers forestals i un coordinador es van mobilitzar, junt amb membres de la Guàrdia Civil i Protecció Civil, i van localitzar el grup.

 

Rescaten a dos senderistes de 61 i 70 anys a 1.100 metres al Puig Campana

El passat mes de gener es produïa el rescat de dos senderistes al Puig Campana. Efectius del Consorci Provincial de Bombers, la Guàrdia Civil i la Policia Local de Finestrat van rescatar la matinada del 15 de gener a dos homes, de 61 i 70 anys, que es trobaven a 1.100 metres d'altura.

 

Els dos homes, de nacionalitat holandesa, van eixir cap a les 11.00 hores del dilluns 14 de gener cap al Puig Campana i anaven informant del seu recorregut a un dels fills, que és policia a Holanda.

 

Passades les 16.00 hores de la vesprada, el fill va perdre el contacte i va començar a rastrejar la seua ubicació. Així, a les 20.00 hores va telefonar al 112, que va mobilitzar al grup de rescat del Consorci de Bombers.

 

Els efectius van localitzar als dos senderistes al voltant de la 1.30 hores de la matinada, quan es trobaven a 1.100 metres d'altura. L'operatiu va acabar al voltant de les 2.50 hores.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!