La rotonda d'accés al polígon industrial Alcodar ja és una realitat

L'obra ha estat possible gràcies a subvenció de 700.000 euros del Ministeri de Foment i l'aportació de 600.000 € de fons municipals.
Polígon Industrial Alcodar de Gandia | Ajuntament de Gandia

L'alcaldessa de Gandia, Diana Morant acompanyada pel Delegat del Govern en la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio; membres de la corporació municipal; representants empresarials i tècnics municipals, visitaren ahir la nova rotonda d'accés al polígon Alcodar una vegada finalitzades les obres.

El projecte es va licitar per 1,6 milions d'euros i va ser adjudicat a l'empresa Pavasal, per un cost final d'1.300.000 €. L'obra ha estat possible gràcies a subvenció de 700.000 euros del Ministeri de Foment i l'aportació de 600.000 € de fons municipals.

La nova infraestructura compleix les necessitats àmpliament sol·licitades pel sector empresarial durant més de tres dècades. El polígon Alcodar alberga a més de 200 empreses i compta amb 2.500 treballadors.

Els treballs han significat la dignificació i millora visual de l'accés Nord a la ciutat i el seu principal polígon. "L'anterior accés generava problemes, no comptava amb les millors condicions de seguretat, era de difícil accés i quan sofríem fortes pluges, s'inundava. A més, l'espai ha estat convertit en una zona més amable i verda al mateix temps que millorem l'accessibilitat al barri de Santa Anna on estem apostant de manera clara amb la futura arribada del Palau de Justícia" va afirmar Diana Morant.

"Estem molt contents d'haver représ aquest conveni i de tenir la necessària interlocució entre l'Ajuntament de Gandia i el Govern d'Espanya gràcies a la Delegació del Govern. Com a alcaldessa vull agrair el treball dels empresaris per la seua aportació a l'economia municipal. No hi ha millor manera d'encertar que asseure's amb els empresaris i atendre les seues sol·licituds" "Les obres sempre poden generar alguns problemes però des del primer dia van entendre l'envergadura de l'obra i entre tots aconseguim que les molèsties foren les mínimes".

Finalment, Morant ha recordat que a aquestes obres se sumen les realitzades gràcies a l'ajuda de l'IVACE amb un import de més d'1.000.000 €, a les quals caldrà sumar les noves ajudes que han estat sol·licitades a l'IVACE per valor de 400.000 €. "Tal com ens hem compromés, arribe l'import que arribe, l'Ajuntament posarà la resta per a complir amb les necessitats dels polígons de la ciutat".

Per part seua, Juan Carlos Fulgencio ha afegit que "el compromís del Govern d'Espanya amb els veïns i veïnes de Gandia és total i absolut. Per a nosaltres és una satisfacció la complicitat que tenim amb el govern de Diana Morant i totes les seues peticions són ben rebudes. Gandia és una ubicació estratègica en el desenvolupament de la Comunitat Valenciana i continuarem treballant en una altra sèrie d'actuacions per a millorar la vida dels ciutadans, sempre tenint en compte les opinions dels principals implicats".

Juan Pablo Tur, president d'AES va afirmar que "avui és un dia per a agrair i celebrar perquè per fi, després de gairebé 35 anys reclamant, tenim la solució a un problema que no només afectava el sector industrial sinó que també implicava a tots els ciutadans de Gandia" "Vull recalcar el treball de tots: Govern Central, Autonòmic, Local, empresa constructora, tècnics municipals i als mateixos empresaris".

Finalment, Miguel Todolí, president de FAES va qualificar la jornada com "un dia important per als polígons i les àrees industrials de la ciutat. Volem agrair a totes les administracions la labor conjunta que estem realitzant per a tenir unes àrees industrials òptimes i que siguen un referent. És una entrada que millora tots els aspectes de la zona".

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Gandia celebra el seu primer Carnestoltes multicultural" "ATENCIÓ: Avança el projecte per a la circumval·lació de la CV-50 a Tavernes de la Valldigna"