Un taller de bioconstrucció ampliarà el mirador de canya del Serpis de Gandia

Es persegueix la conscienciació mediambiental mitjançant la posada en valor dels recursos naturals de la zona.
Roda de premsa sobre el taller de bioconstrucció | Ajuntament de Gandia

 

Els regidors delegats de Gestió Responsable del Territori i de Responsabilitat Social i Polítiques amb la Ciutadania de Gandia, Xavier Ródenas i Nahuel González, respectivament, han presentat aquest divendres el taller participatiu de bioconstrucció que es durà a terme els dies 2 i 3 de març, als jardins de Joan Pellicer, al costat del riu Serpis.

 

Ródenas ha remarcat que es tracta d'una col·laboració entre departaments. “Aquest és un govern transversal i des del principi de la legislatura hem fet moltes accions entre departaments diferents. A més en la situació de crisi econòmica i d'intervenció de l'ajuntament per part de l'Estat, ha sigut la manera de poder tirar avant molts projectes que d'una altra manera no s'hagueren pogut executar”.

 

Cal recordar que al començament de la legislatura, en 2016, es va realitzar una primera fase d'aquest taller en un terreny que, en aquells dies, estava molt degradat. “En aqueix espai, durant els quatre anys de govern del PP, no s'havia fet res. No es podia passejar de l'olor que hi havia, no existia manteniment de jardineria, no hi havia bancs i la cartelleria havia desaparegut. Hui dia, ací estan situats els Jardins de Joan Pellicer”, ha afirmat Ródenas.

 

El mirador del Serpis s'ha convertit en un referent i punt de trobada de la ciutadania que passeja per l'entorn. En l'actualitat, la construcció és un espai d'ombra d'uns 10 metres quadrats. “En ser de bioconstrucción, és una obra que necessita d'un manteniment més exhaustiu i que, després de detectar la seua deterioració actual, necessita una actuació”, ha assenyalat el regidor de Territori. En aquesta segona fase, també es ampliarà amb una nova balconada.

 

González ha recordat que es tracta d'un taller gratuït i participatiu que està obert a tota la ciutadania. “La bioconstrucció és una nova eina urbanística que permet, sense fer mal al territori, fer un urbanisme nou”.

 

Es persegueix la conscienciació mediambiental mitjançant la posada en valor dels recursos naturals de la zona, provocant la reflexió de la ciutadania sobre l'aprofitament d'aquests.

 

El material utilitzat és la canya comuna i nucs fets amb cordes naturals per a subjectar l'estructura, que serà rematada amb una cobertura vegetal.

 

El taller gratuït està organitzat per l'empresa Econstrucció i va dirigit a tots els públics. Per a poder participar els interessats hauran d’enviar un correu electrònic amb el seu nom, número de DNI, i telèfon a econstruccio@live.com

 

Finalment, Ródenas ha informat que el taller està cofinançat per l'Ajuntament, a través dels esmentats departaments de Territori i Participació Ciutadana, i a més per Labora que, mitjançant el taller d'ocupació Sendes Urbanes, contribuirà amb les despeses de la formació en bioconstrucció que rebran els seus alumnes durant cinc dies.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!