Tavernes presenta l’arròs de vigília al món

L'associació de comerciant de la Platja de Tavernes cuinant l'arròs de vigília a Fitur | Ajuntament de Tavernes de la Valldigna

 

Este matí, Tavernes de la Valldigna ha presentat a la Fira Internacional de Turisme (FITUR) la preparació de l’arròs de vigília, un dels plats tradicionals del nostre municipi. L’Associació de Comerciants de la Platja de Tavernes (ACEPLAT) ha dut a la zona showcooking de l’estand de la Comunitat Valenciana una demostració de cuina en directe d’este plat que s’elabora com l’arròs al forn, però sense carn, i al que s’afigen panses, cigrons i mandonguilles de bacallà, i que es cuina en cassola de fang. Una autèntica delícia per al paladar.

 

Un gran nombre de curiosos i mitjans de comunicació d’arreu del món s’han acostat per a comprovar de primera mà com s’elabora un dels plats estrela de la gastronomia vallera. La demostració i el posterior tast ha generat llargues cues de gent a l’espai gastronòmic de la Comunitat Valenciana per a provar l’arròs de vigília que han preparat els cuiners vallers dels restaurants Calipso, San Bernardo i Luna Park.

 

La regidora de Turisme, Pilar Ausina, ha destacat el paper protagonista que ha tingut la gastronomia de Tavernes a FITUR. “En la jornada de hui hem continuat presentant l’oferta turística i els recursos de la ciutat, inclosa la gastronomia, que ha jugat un paper destacat amb el showcooking de l’arròs de vigília, un plat molt important per a Tavernes i que reflexa la envejable gastronomia que tenim. L’activitat ha tingut una gran acollida i creguem que donar a conèixer els nostres plats tradicionals és molt positiu per a atraure turistes”, ha assenyalat la regidora.

 

La Cova del Bolomor ha estat l’altra protagonista del matí. A FITUR, Tavernes dona a conèixer el jaciment arqueològic del Bolomor per la seua importància científica i valor turístic, ja que representa un dels principals atractius del municipi. Durant esta setmana, els assistents a FITUR poden comprovar el gran valor històric i patrimonial de la cova i els avanços i futurs projectes del Centre d’Arqueologia Experimental que s’està habilitant en el jaciment per a realitzar tallers, demostracions i apropar el Bolomor als visitants i turistes.

 

Durant el matí també s’ha fet oficial que Tavernes formarà part del vertebrador programa Destinacions Turístiques Intel·ligents impulsat per l’Agència Valenciana de Turisme i que permetrà als municipis integrants potenciar tres eixos fonamentals com són la societat, la economia i el medi ambient gràcies al turisme intel·ligent i tecnològic.

 

El regidor de Patrimoni, Josep Llàcer, ha valorat positivament l’entrada de Tavernes en este nou programa ja que “esta notícia suposa que la Generalitat Valenciana invertirà i desenvoluparà projectes d’innovació i de millora de les destinacions turístiques per a Tavernes, mitjançant programes experimentals que milloraran l’accessibilitat, les plataformes de recerca i millora de reserves, el màrqueting i la publicitat, etc. Gràcies a esta xarxa podem obtindre recursos i millores a nivell tecnològic per a poder desenvolupar Tavernes com una ciutat adaptada als temps que corren i al turisme intel·ligent”.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!