Agullent avança en el projecte de construcció del centre de dia comarcal subvencionat per la Diputació

Jesús Pla, alcalde d’Agullent: “És fonamental, per a lluitar contra la despoblació, que els nostres pobles estiguen dotats d’aquests serveis socials”
Alfred Tortosa, Jesús Pla i Maria Josep Amigo visitant on és construirà el Centre de Dia | València Diari

 

La Diputació ha ingressat ja a l’ajuntament d’Agullent  540.553’11 euros, el 90% del pressupost total de la subvenció, de 600.615 euros, per tal d’avançar amb el projecte de construcció del centre de dia de proximitat per als veïns i veïnes del municipi i la comarca de la Vall d’Albaida. Es tracta d’un projecte emmarcat dintre dels sis centres socials que la Diputació durà a terme amb una inversió biennal total d’11 milions d’euros. La vicepresidenta, Maria Josep Amigó, ha visitat el municipi d’Agullent acompanyada de l’alcalde, Jesús Pla, i el regidor de Benestar Social, Alfred Tortosa, amb qui ha pogut comprovar de primera mà les característiques d’aquest i altres projectes duts a terme amb l’ajuda de la Diputació.

 

 

Durant la visita, la vicepresidenta ha expressat la satisfacció per “assolir un dels reptes d’aquesta legislatura”, per “fer possible aquesta col·laboració a tres bandes (municipis, Diputació i Generalitat)”, i perquè “quan estiguen tots els centres construïts s’hi comptarà amb 500 places noves”. A més, Amigó ha destacat que “des dels municipis s’ha treballat per fer possibles aquests projectes d’abast comarcal, perquè és necessari que existisquen aquests centres per a mantenir a la gent major prop del seu domicili, del seu entorn habitual”.

 

Per la seua part, Jesús Pla, ha subratllat que “els recursos públics, com els destinats a aquest projecte, tenen una sola finalitat, augmentar el benestar de les persones”, i ha afirmat que “en un temps en el qual es posa en valor la vida en els pobles, és fonamental, per a lluitar contra la despoblació, que els nostres pobles estiguen dotats d’aquests serveis socials, com és el centre de dia que es construeix a Agullent”.

Més de 500 metres quadrats i 25 noves places públiques

Amb una dotació pressupostària de 600.615 euros al llarg dels exercicis 2018 i 2019, la construcció d’un centre de dia per a persones majors a Agullent farà possible l’oferta de 25 noves places públiques. El projecte es durà a terme sobre els terrenys de l’antic Patronat, al mateix nucli urbà, adquirits pel consistori d’Agullent a la parròquia de Sant Bertomeu.

 

La parcel·la sobre la qual es construirà va ser adquirida per l’ajuntament amb els Fons del SOM de la Diputació i té una superfície de 523’13 metres quadrats, està situada al Carrer La Torre, al centre del poble i a escassos metres del carrer major i de l’Ajuntament. La idea, tal com ha afirmat l’alcalde, és que “la gent major d’Agullent estiga dins del poble i prop de les seues cases”.

Hi han previstes 25 places i el centre tindrà diferents sales per a l’atenció dels majors segons les seues necessitats (cuina, menjador, sala de tractaments i cures, sala de rehabilitació, vestuaris i dutxes geriàtriques, sala polivalent i pati descobert)  a més de les estances comunes i d’administració.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram