Agullent modifica el dia de l'Entrada per evitar que coincidisca amb les Eleccions generals

Diumenge, dia de les Eleccions generals a tot l'Estat, tindrà lloc el Dia de Filaes, sense cap acte oficial.
Imatge de l'Entrada d'Agullent | València Diari

 

La localitat d'Agullent, a la comarca de la Vall d'Albaida, ha decidit modificar el calendari d'actes dels seus dies grans de les festes de Moros i Cristians per la coincidència de les Eleccions generals amb el dia de l'Entrada.

 

Aquest dijous la Junta de Festes de Moros i Cristians d'Agullent, els representants de les Filaes i l'Ajuntament de la localitat mantenien una reunió en la qual decidien traslladar un dia enrere els principals actes, per a modificar la coincidència entre les Eleccions i l'Entrada.

 

Així, divendres 26 d'abril serà el torn de l'Entrada de Bandes i els Alardos. Habitualment aquests actes se celebren el dissabte de la setmana de festes.

 

Dissabte, 27 d'abril, s'ubicaran els actes de la Diana de Gala, l'Entrega de banderes, la Missa del Fester, el Passacarrer, així com les Entrades Cristiana i Mora, i la Retreta.

 

Diumenge, dia de les Eleccions generals a tot l'Estat, tindrà lloc el Dia de Filaes, sense cap acte oficial. Pel que fa a la resta de dies de les festes, es mantindrà el programa oficial habitual.

 

Prego i presentació de càrrecs per a aquest dissabte

La Junta de Festes de Moros i Cristians d'Agullent ha organitzat per aquest dissabte 23 de febrer a les 19.30 hores a la sala multiusos la Presentació de Càrrecs. Un acte en el qual s'emmarca el pregó de les festes i que a més servirà per a donar a conéixer oficialment els noms dels càrrecs de les properes festes morocristianes, que tindran lloc entre el 27 d'abril i l'1 de maig.

 

Enguany la capitania cristiana estarà encapçalada per la filà Conqueridores i Beatriz Albert Torres, actual regidora de Turisme, serà la capitana. Aquesta estarà acompanyada en els actes per l'ambaixador, David Martos Jurado i el banderer, Gustavo Giménez Sanchis. La capitania pel bàndol moro l'assumeix a les festes 2019, la filà Moros del Ben-Atzar. Inma Espí Pastor, ostentarà el càrrec de capitana mora i la seua banderera serà Estefanía Pascual Espí. L'encarregat de declamar les ambaixades pel bàndol moro serà Vicent Guerola Navarro i l'estafeta serà José Enrique Pla Albiach.

 

Segons ha explicat Pau Muñoz, regidor de Festes, en el transcurs de l'acte de la Presentació de càrrecs a més de presentar-se oficialment les persones que ocuparan els càrrecs de capitanes, banderers, ambaixadors, estafeta i caps de filà, també tindrà lloc el pregó de les festes 2019. Una tasca que enguany ha estat assumida per José Mª Herrero Yerbes, de la filà Creuats. Herrero ha estat Jutge de Pau d'Agullent durant més de 20 anys i de sempre ha participat activament a la vida associativa local. De fet hui en dia és secretari de l'Associació de Jubilats d'Agullent.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!