Agullent participa en la Cavalcada del Patrimoni de València

La Nit de les Fogueres visualitzarà a València el llegat cultural i festiu d'Agullent

Imatge d'Agullent | Cedida

 

Les festes de la Nit de les Fogueretes d'Agullent, declarades d'Interés Turístic Provincial, han estat una de les festes invitades a participar en la Cavalcada del Patrimoni que tindrà lloc a València ciutat el diumenge 10 de març. Un acte organitzat per la regidoria de Cultura Festiva de l'Ajuntament de València en el marc del programa oficial de les Falles 2019, i que té com a objectiu visualitzar a la capital el llegat cultural i festiu de les comarques valencianes.

 

La Nit de les Fogueretes estarà representada pels Festers del Crist d’Agullent 2018 i 2019, que portaran fanalets i falles, i per l’Agrupació Musical d’Agullent.  Així, tal i com es fa a Agullent des de l’any 1600 a primeries de setembre, enguany també el 10 de març es faran rodar les falles, les torxes fetes d’esportins, al centre de València. Una festivitat, la de la Nit de les Fogueretes, que té el seu origen en la celebració del Milacre de la Pesta de Sant Vicent Ferrer.

 

Conscient de la importància que el patrimoni cultural immaterial dels valencians i les valencianes té en la nostra societat, la regidoria de Cultura Festiva de l’Ajuntament de València ha promogut en els darrers anys la celebració d’aquesta cavalcada, a la qual s’ha invitat enguany a Agullent tot “considerant l’alt valor patrimonial i simbòlic que representen les festes de la Nit de les Fogueretes”.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram