Agullent viu el seus dies grans dels Moros i Cristians 2019

Aquestes festes, que s'estendran del 26 a 30 d'abril, estan dedicades al patró de la localitat, Sant Vicent Ferrer.
Les festes de Moros i Cristians d'Agullent | Imatge de Vicente Herrero a turismeagullent.com

 

La localitat d'Agullent, a la comarca de la Vall d'Albaida, es prepara per a viure els seus dies grans de les Festes de Moros i Cristians de 2019. Aquestes festes, que s'estendran del 26 a 30 d'abril, estan dedicades al patró de la localitat, Sant Vicent Ferrer.

 

Durant els dies de festa es conjugaran els diferents elements propis de les Festes de Moros i Cristians, i Agullent es transportarà segles enrere, per a representar les lluites entre els regnes cristians i musulmans. La festa, la música, les riques vestimentes, la llum, el color, la pólvora i la tradició ompliran els carrers amb cada acte.

 

 

Programa d'actes

Pel que fa al programa d'actes, arriba carregat de cites ineludibles, per a poder gaudir com cal dels Moros i Cristians d'Agullent.

 

El divendres 26 d'abril la jornada festiva arrancarà a partir de les 20.00 hores, amb l'Entrada de bandes de Música, que després de passar pels carrers de la localitat interpretaran conjuntament "l'Himne al fester".

 

Ja de nit, a partir de les 0.00 hores, tindrà lloc la Desfilada humorística. Després serà el torn de l'actuació de l'Orquestra Límite, a la Font Jordana.

 

El dissabte 27 d'abril, a partir de les 7.30 hores del matí, tindrà lloc la Diana de Gala. En acabar aquest acte es realitzarà l'Entrega de banderes a la plaça Major. Posteriorment serà el moment de la Missa, a les 9.45 hores.

 

A partir de les 13.00 hores serà el torn de la Cercavila de les Bandes de música que participen en les festes.

 

De vesprada arribarà un dels actes centrals de les festes, l'Entrada dels exèrcits cristià i moro. De nit, a partir de les 0.00 hores, tindrà lloc la Retreta amb fanalets. A la Font Jordana continuaran les actuacions amb l'orquestra La Tribu.

 

El diumenge 28 d'abril hi haurà durant el matí i la vesprada unflables a la Font Jordana. Així mateix, de les 18 a les 20 hores tindrà lloc l'actuació musical del Grup EÑE.

 

Al voltant de la mitjanit serà el torn de l'Arbolada pels festers de Sant Vicent. També seguiran les actuacions amb l'Orquestra Wonder.

 

El dilluns 29 d'abril, a partir de les 8.00 hores, se celebrarà l'acte del Combregar dels impedits. Durant el matí i la vesprada hi haurà parc infantil a la Font Jordana.

Mentrestant, se succeiran altres actes. Així, a partir de les 11.00 hores tindrà lloc la Pujada a l'ermita de Sant Vicent ferrer amb disparada d'arcabusseria. A les 12.00 hores del migdia se celebrarà la Missa cantada, i a partir de les 14.00 hores serà el torn de la Cercavila, i posteriorment la mascletà a la plaça Major.

 

A les 20.00 hores els carrers s'ompliran de solemnitat amb la Processó en honor de Sant Vicent Ferrer. Quan acabe la processó arribarà el Castell de focs d'artifici, a càrrec de la pirotècnia Europlà. Aquest castell serà disparat a la plaça Espanya.

 

L'última jornada de les festes, el dimarts 30 d'abril, arrancarà a les 8.00 hores, amb la Diana. Posteriorment, a partir de les 12.00 hores, es produirà la Disparada d'arcabusseria per part dels exèrcits moro i cristià, com a anticipació de la primera de les batalles dialèctiques entre els dos bàndols. Així, a partir de les 12.30 hores tindrà lloc l'Ambaixada mora i la rendició del castell.

 

A partir de les 16.30 hores les activitats continuaran amb l'Actuació familiar "El dia de Ramiro" amb Ameba Teatre al passeig de la Font Jordana.

 

Novament, a partir de les 18.30 hores, tornarà a ressonar l'arcabusseria dels dos exèrcits, i a les 19.00 hores tindrà lloc l'Ambaixada cristiana, la rendició del castell i el fi de festa.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!