Condemnat a sis mesos de presó un veí de Benigànim per llançar pel balcó al seu gos

Els fets van ocórrer l'estiu de 2017, la nit del dia 25 de juliol.
Imatge de l'american pitbull Tyson | Huellas de Angeles (Facebook)

 

La justícia ha condemnat a sis mesos de presó a l'home que va llançar pel balcó a un american pitbull, de nom Tyson, el passat 2017, morint l'animal en l'acte a causa de la caiguda, segons recollia el diari Las Provincias.

 

Els fets van ocórrer l'estiu de 2017, la nit del dia 25 de juliol. Segons es recull en l'escrit judicial, el propietari del gos el va colpejar perquè aquest havia orinat dins de casa. Aleshores, el gos es va defendre d'aquest colp i el propietari el va agafar, llançant-lo des del balcó d'un tercer pis. L'animal va morir en l'acte a causa de l'impacte.

 

A partir d'aquell moment es va posar en marxa una campanya en xarxes socials per a demanar un càstig al seu propietari per aquesta actuació. Així mateix, es reclamava justícia per part de la protectora Modepran, així com des de la secció de Dret Animal del Col·legi d'Advocats, que consideraven que els fets constituïen un delicte de maltractament animal.

 

Durant la celebració del judici, que va tindre lloc al Jutjat de Penal número 3 de València, l'acusat, veí de Benigànim (La Vall d'Albaida) i en presó per altres condemnes desvinculades d'aquests fets, va reconéixer els fets. L'home va acudir al judici emmanillat i custodiat per agents.

 

La resolució de la Justícia ha sigut, per tant, imposar-li una condemna de sis mesos de presó, així com la inhabilitació, durant tres anys i mig, per a exercir alguna professió relacionada amb animals o la seua tinença.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!