L'avinguda Comte Torrefiel d'Ontinyent tornarà a ser de doble sentit amb el 80% dels vots a favor

La votació s'obria aquest dimarts 5 de febrer i es tancava ahir dijous, 7 de febrer.
Imatge de l'avinguda Comte Torrefiel d'Ontinyent | Ajuntament d'Ontinyent

 

L'avinguda Comte Torrefiel d'Ontinyent tornarà a tindre doble sentit de circulació. Així s'ha donat a conéixer en roda de premsa per part de l'alcalde de la ciutat, Jorge Rodríguez. Segons les dades oferides per l'Ajuntament, un 80,58% dels vots ha sigut favorable a recuperar el doble sentit en la via, mentre que un 19,22% dels vots era partidari de mantindre el plantejament actual, amb un sentit únic de circulació i dos carrils.

 

Aquesta consulta, celebrada durant la setmana, i limitada al barri del Llombo de la capital de la vall d'Albaida, té un resultat vinculant. En aquest sentit, la pròxima setmana començaran les actuacions per a tornar a recuperar el funcionament de doble sentit que tenia aquesta important avinguda del municipi. La modificació a sentit únic es va introduir en obrir-se la nova rotonda que unia l'avinguda amb la circumval·lació de la localitat.

 

Votació del barri del Llombo

L'elecció definitiva del sentit viari d'aquesta avinguda va quedar en mans dels veïns i veïnes del barri del Llombo de la ciutat aquesta setmana. Aquest procés participatiu, posat en marxa aquesta setmana. El procés participatiu s'obria aquest dimarts 5 de febrer i es tancava ahir dijous, 7 de febrer.

 

La consulta s'articulava a través del sistema emprat al municipi per a les votacions d'"Ontinyent Participa". En aquest cas, podien votar totes les persones majors de 16 anys empadronades al barri del Llombo, i podien fer-ho a l'Ajuntament, al Centre Cívic del barri i la web www.ontinyentparticipa.es.

 

Les opcions sobre les quals el veïnat, comerços i establiments havien de decidir eren dos, i afectaven tota l'Avinguda: doble direcció amb pàrquing en cordó (amb 40 places menys d'estacionament), o direcció única amb pàrquing en bateria i 40 places d'estacionament.

 

El canvi a sentit únic estava recomanat al Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) així com al Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) que va ser aprovat per unanimitat del plenari, i que va comptar amb una elevada participació ciutadana. A més, el canvi es va produir amb el consens de diferents entitats i associacions després de dos reunions amb data 8 d'octubre i 23 de novembre. Tot i això, el canvi es va fer de forma provisional, i davant la disparitat d'opinions sorgides al respecte, es va voler obrir un procés participatiu per conéixer l'opinió del veïnat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!