València-Diari

Telegram info@valenciadiari.com

E-Mail: info@valenciadiari.com

Ontinyent homenatja Esteban Morcillo com el seu nové fill adoptiu en 136 anys

L’alcalde destaca el reconeixement com “un acte de justícia” per l’aposta del rector per les titulacions i instal·lacions del Campus ontinyentí.
Homenatge a Esteban Morcillo a Ontinyent | Ajuntament d'Ontinyent

 

El Dr. Esteban Morcillo Sánchez, antic rector de la Universitat de València, va rebre el passat divendres la distinció atorgada pel ple de l'Ajuntament d'Ontinyent com a fill adoptiu de la ciutat. Morcillo es converteix així en el nové fill adoptiu d'Ontinyent, una distinció que en 136 anys d'història només han rebut des de 1883 8 persones més: Ángel Calderón i Luis Pedro Jorques; el cardenal Juan Benlloch; el plebà Juan Comes Doménech; el pare Eusebio Arbona; el rector de Sant Rafael, Lluís Espí; el doctor en medicina José Riera Roig; i a títol pòstum el magistrat i literat Joaquín José Cervino Ferrero.

 

A l'acte, que reunia a la Sala Gomis a representants polítics, de la comunitat universitària i d'associacions locals que han donat suport a la proposta, l'alcalde Jorge Rodríguez destacava el reconeixement com "un acte de justícia" per l'aposta del rector per impulsar les titulacions i instal·lacions del Campus ontinyentí "en els moments més complicats".

 

L'acte va estar presentat pel regidor d'Educació, Óscar Borrell, instructor de l'expedient per fer fill adoptiu a l'antic rector, qui, després de la projecció d'un vídeo dedicat a l'homenatjat, va repassar els seus mèrits i trajectòria: durant el període de Morcillo al rectorat de la Universitat de València, aquesta va invertir 3 milions d'euros en el nou edifici del Campus, als quals s'afegien posteriorment altres 1,5 milions per a l'adequació del soterrani i la rehabilitació de les façanes de l'antic Lluís Vives.

 

A més a més es va implantar noves titulacions com les de Ciències de l'Activitat Física i l'Esport i d'Infermeria, el programa Unisocietat i els de la Universitat de Primavera i Tardor, el Premi Juan José Renau Piqueras i el Premi Balarma, o la Càtedra Conjunta de les universitats de València i Alacant, "indubtables i sobrats mèrits del Dr. Esteban Morcillo Sánchez en el que ha suposat l'engrandiment del Campus d'Ontinyent", assenyalava.

 

A la seua intervenció, Morcillo va destacar la distinció com un reconeixement a tots aquells i aquelles que han treballat per dotar la ciutat d'un Campus amb més titulacions "i amb instal·lacions a l'altura del de València". L'antic rector va posar en relleu l'esforç inversor que va haver de fer la Universitat "en un temps molt difícil financera i econòmicament" per crear el nou aulari, assenyalant que "la Universitat de València ha estat a Ontinyent com a resultat d'una voluntat d'expandir-se més enllà de l'àrea metropolitana de València, per apropar la resposta a les demandes de formació de la nostra ciutadania i, a més, contribuir al desenvolupament i la vertebració del territori valencià", va manifestar.

 

També va voler destacar la important contribució de l'Ajuntament i Caixa Ontinyent," sense els quals no haguera estat possible el Campus d'Ontinyent", tot assenyalant que entén "aquest reconeixement com el de tots els rectors, Consells de Direcció, consells de Govern i Claustres de la Universitat, dels seus equips deganats i de direcció, perquè sense el seu suport no haguera estat possible fer realitat aquest Campus que hui en dia gaudim, tant en termes d'infraestructures com en termes de titulacions".

 

També es va comptar amb la intervenció de la nova rectora de la Universitat de València, Mavi Mestre, qui va mostrar a l'alcalde i l'Ajuntament "l'agraïment de la Universitat de València per haver reconegut al nostre antic rector com a Fill Adoptiu d'Ontinyent, un home renaixentista per la diversitat i intensitat dels seus interessos científics i culturals. Un rector que ha estat brillant en temps de complexitat i al qual vostés honoren amb sobrada raó i jo admire", va manifestar.

 

La rectora també feia referències a la seua intervenció al futur del Campus, "que hem de continuar mantenint i impulsant. Un Campus que ha de fer un bot qualitatiu en aquesta nova etapa, apostant també per la innovació, treballant al costat d'organitzacions empresarials, Caixa Ontinyent i l'Ajuntament d'Ontinyent per tractar d'apostar pel futur, completant l'oferta de serveis de la Universitat de València a Ontinyent. Hem de continuar impulsant i reforçant eixa col·laboració institucional. Eixe és el meu compromís com a rectora, i el nostre compromís com a institució", va concloure.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram