Visitants i comerciants ratifiquen l’èxit de la nova disposició de “l’Ontinyent Medieval”

L'Ajuntament estudiarà consolidar els espais escènics repartits enguany entre la Plaça Major, el carrer Regall i la Plaça de Baix a causa de les obres al barri de La Vila
Mercat medieval d'Ontinyent | Ajuntament d'Ontinyent

 

L'elevada afluència de visitants i les vendes assolides pels comerciants ratifiquen l'èxit de la nova disposició de "l'Ontinyent Medieval", l'oferta lúdica organitzada per l'Ajuntament coincidint amb el "Mig Any Fester".

 

La regidora coordinadora de l'activitat, Sayo Gandia, destacava que "hem tingut més visitants que en altres edicions, més de 14.000 segons informen fonts de la Policia Local, molts d'ells de fora de la ciutat. Els establiments han registrat també més vendes, i els comentaris que ens arriben són molt favorables a la distribució d'espais escènics d'enguany, repartits entre la Plaça Major, el carrer Regall, el carrer Roses i la Plaça de Baix a causa de les obres al barri de La Vila. És cert que l'oratge també ha acompanyat molt, però anem a estudiar consolidar aquesta disposició perquè l'acollida ha estat molt bona", assenyalava.

 

La nova decoració, la diferenciació d’espais i apostar per un escenari únic també han tingut una acollida favorable, destacant també Sayo Gandia que “no sols el concert de dissabte amb la Trocamaba Matanusca, sinó també la resta d’actuacions van tenir bona afluència d’espectadors, pel que anem a tractar de potenciar aquest escenari com a punt d’atracció i encontre dins l’Ontinyent Medieval”, avançava.  

 

El mercat medieval s'obria divendres de vesprada amb una cercavila i l'acte del pregó, a càrrec del fester dels Gusmans Vicente Domingo Tormo, qui feia una intervenció molt vinculada a la tradició dels artesans i amb emotives referències familiars a la figura de son pare. Des d'eixe moment i fins a la nit de diumenge milers de persones acudien a una activitat que complementa la programació del "Mig Any Fester" que organitza la Societat de Festers del Santíssim Crist de l'Agonia, entitat a la qual Sayo Gandia agraïa la seua col·laboració, així com la iniciativa de finalitzar la desfilada del Mig Any enfront de l'edifici de Festers en la Placeta Latonda per donar més espai al mercat.

 

La regidora també tenia paraules d'agraïment per al conjunt de persones, entitats i associacions que s'han involucrat en la iniciativa, així com als veïns i veïnes dels carrers on s'ha ubicat el mercat, "ja que entre totes i tots hem aconseguit un any més ser punt d'atracció, i traure endavant esta iniciativa que és un granet de sorra més al treball que venim fent d'impuls econòmic, turístic i lúdic de la ciutat", concloïa.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!